Pages

Sunday, April 16, 2017

APE YANG KAU RASA EH BILA KAU BERJAYA RAMPAS HAK ORANG?!

Bismillah

okay ni sambungan untuk first part

BACA YANG NI DULU (tekan sini)

 HOW TO MOVE ON

semua orang tak kan faham perasaan kau. kau cerita perasaan kau dekat member, tapi dia tak faham. dia boleh dengar je. dia tak rasa apa yang kau rasa

*sebab tu member down pasal move on je cari aku (sebab aku ada pengalaman? lol), nvrmnd im okay guys !! *

bila kau down, kau KENE MUST cari someone yang kau betul betul percaya. kau kene ada someone yang boleh dengar cerita kau doh. kau tak boleh pendam sorang (ni apa yang aku buat dulu. haa hamek kau bertahun baru move on)
kalau boleh cari member yang sama sama down atau pernah down. so that kau ada teman yang faham perasaan kau. sebab orang takkan faham apa yang kau rasa sebab diaorang tak rasa. so kat sini kalau kau salah pilih member, kau mati beb. mati !! bahahah (ada jenis member memang suka kau jatuh, dia tak tunjuk benda tu)


JANGAN PERNAH HARAP EX KAU UNTUK DATANG BALIK
dia tinggalkan kau. DIA TINGGALKAN KAU. dia dah letak maruah kau bawah tapak kaki bila setiap kali kau meroyan ingat dia tapi dia bahagia dengan orang lain.

positive pasal benda ni. masa bercinta pun dia boleh tinggalkan kau, tak mustahil kalau korang kahwin nanti dia tak tinggalkan kau kan? (jap ni positive ke negative)

ORANG NI KALAU DAH SEKALI CURANG MEMANG TAKKAN BERUBAH. DIA AKAN SENTIASA ULANGI KESILAPAN YANG SAMA. DIA DAH SELESA DENGAN SIKAP CURANG TU

DONT USE people to forget your ex
please lah weh, dah besar kan? takkan benda cani pun aku nak ajar.

ni aku cerita pasal Sha dengan Gazali pulak. 
Sha kene tinggal dengan ex dia, lepas tu konon nak move on, dia terima Ghazali dalam hidup dia. after one year bercinta,  ex Sha datang balik. lepas tu Sha pun dengan stupidnya pergi dekat ex dia tu balik. ditinggalkannya Ghazali terkontang kanting. padahal Ghazali dah sayang si Sha tu, dia dah korbankan masa dan tenaga untuk dak Sha tu tau ! senang senang je si Sha nak tinggalkan dia. apa kau ingat Ghazali tu persinggahan. kau ingat Ghazali takde perasaan ke sehingga begitu sekali kau layan dia. 

dekat sini kita boleh buat conclusion
1) Sha bodoh Sha bodoh Sha bodoh
ex patutnya jadi ex je. dia tinggalkan kau tau !! jangan jadi bodoh. tentu tentunya dia akan repeat benda sama. dia cari kau balik kenapa? sebab dah bosan dengan awek dia. lepas tu konon cari kau balik sebab tak boleh go on dengan awek. lepas tu tinggalkan awek pergi balik kat kau (ex dia) lepas tu bila dah bosan lagi, tinggalkan kau lagi pergi kat orang lain kata pulak tak boleh dengan kau lagi, lepas tu bila dah bosan lagi cari kau balik. YANG BODOHNYA KAU SHA. MEMANG KAU !! 

2) Sha bodoh lagi
sebab buat Ghazali sebagai tempat nak singgah je. kesian Ghazali. Ghazali kesian Ghazali kesian Ghazali kesian.

mungkin boleh move on dan cari orang lain. tapi jangan jadikan orang lain tu macam takde perasaan (omg im sorry if i terbuat orang macam ni)
kau boleh cari orang lain lepas tu kau bercinta dengan dia dan hadap future baru. and please never turn back !!!!!!!! tu je kalau nak cari orang lain
or else if u think u cant forget your past. stop it. dah jangan teruskan lagi dah. pergi move on cara lain

*that the reason why aku tak terlalu focus untuk cari orang lain dulu. sebab aku taknak mainkan perasaan sesiapa. 
*tapi sekrang bila dah sedia nak cari future husband(kahkah), takde pulak orang nak macam masa tak move on dulu. pity me atika is so pity.


BACK TO ALLAH
ni mesti. nie benda paling berguna. serious. bila dekat dengan tuhan, tuhan akan lagi mudahkan urusan hidup kau
mesti pernah dengar kan
 "Ketika zulaikha mengejar cinta yusuf

Allah menjauhkan yusuf darinya 

Ketika zulaikha datangi allah

Allah datangkan yusuf untuknya"



apa yang aku boleh cakap, tuhan banyak tolong aku nak move on


JANGAN BIARKAN DIRI SENDIRI SUNYI

aku mental broke down masa tahun 2013, aku dapat lesen masa march 2014. tapi masalahnya aku dapat bawak kereta masa oct 2014. aku dapat je kereta, haa memang tak lah aku kesepian di rumah
aku selalu keluar. sorang pun okay, as long as aku tak duduk bilik bukak kotak cinta ex bagi bahahahhaa. sebab dah biasa keluar sorang masa nak move on dulu, sampai ke sekarang lah aku suka keluar sorang jugak. hai future husband, jangan risau i takkan bergantung harap dekat u sangat pun nanti, i okay ican handle everything alone kahkah (i single)

JANGAN BUAT BENDA YANG BUAT KAU INGAT EX KAU
NI AKU BUAT DOH HAHA. bercinta 4 tahun takkan lahh takde barang ex bagi. barang pun ada apetah lagi surat (come on i bercinta dekat asrama kot) banyak gils surat. banyak gilaaaa (aku dah move on so siapa nak aku baca surat surat tu boleh pm kat ask.fm kahkah)
masa zaman sendu dulu yang bodohnya aku rajin sangat sangat pergi bukak kotak tu , lepas tu baca surat surat tu, lepas tu nangis !!!! kahkah.
jangan dohh buat centu. lepas tu jangan nak dengar lagu sendu eh !! movie jiwang pun jangan !! masa zaman sendu nilah korang akan tiba tiba nak hayati lirik lagu lah pende laaah. tah hape hape. lepas tu bile rasa kene nasib korang dengan lagu tu haaa masa tu lagi lahhh senduu ! alahmakaihhh. (bodohnya aku dulu)

TRY YOUR BEST TO FORGET IT
every time kau rindu ex kau ke apa, tolong lah ingat balik apa benda dia dah buat dekat kau. move on amek masa yang sangat lama. tapi tolonglah usaha. ada orang tak boleh move on sebab dia rasa dia dah bagi semua dekat ex dia tu (tak nak explain tapi tolong faham kan). come on guys, dalam hidup ni siapa je tak buat silap?

aku pernah dengar cerita member pernah terlanjur (semoga kita semua dilindungi). lepas tu laki tu tinggalkan dia. masalahnya dekat dia. "dara". dia lost gila beb. sumpah kesian. memang dia tak mengandung. sebab tu lagi senang laki tu lari. sebab takde bukti. hmmm babi kan jantan macam ni. perempuan ni macam orang gila meroyan, merayu kat jantan tu jangn tinggalkan dia (masa mula mula aku ingat dia meroyan biasa je sebab kene tinggal but after dia cerita tu, Allahu kesian weh) memang salah dia jugak. tapi tulah, masa bercinta ni syaitonn dohh. lepas tu terlalu sangat percaya lelaki. lepas tu jauh dengan tuhan. haaa antara punca latuh.
the best part is laki tu cri perempuan lain (habis madu sepah dibuang?) perempuan tu sampai jumpa merayu kat gf baru laki tu supaya faham situasi dia. tapi perempuan kan, bodoh. gf laki tu kata "itu semua kisah silam dia" HAHA
yes that how stupid in love girl are.

laki being laki. (aku tak cakap semua laki sama tau). member tu jatuh gila doh. she lost her dignity. she told me she already lost her life. lama beb dia jatuh. hari hari menagis. merayu, meroyan. but then she back to Allah. nampak lah yang lepas tu she be a better muslim (Alhamdulillah). kadang kadang Allah bagi kita ujian untuk kita datang balik dekat dia, supaya kita tak lari jauh dari dia :')

 masa nie lah aku tersedar. sebenarnya aku bertuah sebab aku tak lost sejauh dia. aku terfikir, apa yang susah sangat aku nak move on sebenarnya. member tu ada kisah silam yang sangat teruk.tapi dia boleh je move on.so apa masalah aku untuk aku still ingat ex kahkah.
antara sebab aku berjaya move on sebab nielah. dengar cerita sedih orang yang lagi sedih dari cerita aku, ambil iktibar.
 jadi apa alasan kalian untuk taknak move on? orang yang jauh lost pun boleh balik ke panggal jalan. semua orang pernah buat salah dalam hidup.


  so many things that u shouldnt do to get a better life after a broke up sebenarnya, but tbh i dont have idea rn even i have been writing this for 2 days.

more tips here, on my previous post




UNTUK MEREKA BERGELAR ORANG KETIGA

apa yang korang rasa eh sebenarnya bila berjaya rampas hak orang? apa perasaan sebenarnya bila jadi yang kedua.



bukan nak cakap apelah, tapi pada aku, apa apa yang orang lain punya jangan amek. gf orang bf orang ke tunang orang ke laki orang ke. yes, memang lah "dia belum kahwin kot lek ah" but for me, dah alang alang dia buat dosa dengan pasangan dia tu biar lah dia halalkan terus hubungan mereka tu (bercinta gaya zaman sekarang mesti lah ada buat dosa even sikit sikit tu uhuks)
yes, let it be. jangan jadi punca orang tu tak jadi bina mesjiddddd. 

JANGAN BAHAGIA ATAS PENDERITAAN MANUSIA LAIN boleh tak?

macam yang aku cerita kat post sebelum nie. kita ni sebagai seorang insan, jangan lah mudah percaya dekat orang lain. contoh macam si Rosmah tu laa. ada ke dipercayanya dak Johar tu. 
orang akan menipu untuk dapat kan apa dia nak. tak baik doh kau rosmah buat ana macam tu.
kau percaya johar pahal. dia tipu kau untuk dapat kan kau. kau tahu tak?

lepas tu kau senang senang percaya. lepas tu bila Ana cari kau, cerita apa yang dah jadi sebenarnya, kau taknak percaya. sebab pada kau Johar je betul & kau pun dah sayang Johar. habis Ana yang dah bercinta dengan dia lima tahun tu kau biarkan menderita? kau dengan Johar tu baru berapa ketika. kau mengalah jelah. kau tak fikir ke, kalau dia boleh buat Ana macam tu, tak mustahil dia akan buat macam tu dekat kau jugak. come on rosmah, stupid sangat kenapa?
(aku memang benci betul dak rosmah ni)

JANGAN MUDAH PERCAYA ORANG BOLEH?
 MACAM AKU CAKAP pasal rosmah tu. mereka akan tipu untuk dapatkan apa yang mereka nak
one of my lect pernah cerita pasal kisah hidup dia (aku sekrang lepak dengan lecturer jee kahkah) dia cerita kat aku, dulu dia ada ex lepas tu ex dia tinggal kan dia kahwin dengan orang lain. lepas tu masa dia nak kahwin, ex dia tu datang balik, cakap nak getback lah apelah, cakap tak boleh hidup tanpa my lect tu. padahal srkg laki tu anak dah dua. apa buktinya tak bahagia kalau anak dah dua, setan?
nampak tak permainan manusia kat dunia ni yang tak reti nak hargai orang? korang pun sebagai hamba yang bijak, jangan lah layan dan percaya apa orang cakap. buduh sangat kenapa? kan aku kata, diaorang dah bercinta, dah buat dosa (zina hati berdosa jugak tau) so biar jela diaorang halal kan hubungan diaorang tu. sia sia je diaorang tambah dosa lepas tu tak kahwin. ape semua tu??

AND LAST. TO THOSE YANG SUKA BUAT ORANG KECEWA.

karma dohh. takkan takde keliling korang yang korang boleh jadikan contoh. apa eh perasaan korang bila dapat kecewa kan orang? bahagia ke? tak baik dohh. sumpah tak baik.
cuba kau bayangkan if one day nanti kau pulak ada kat tempat dia. tak senang doh nak bangkit dari kejatuhan. sumpah tak senang.

lagi lagi macam kes yang aku cerita kat atas tadi. kau sebagai laki, kau patut ada rasa tanggungjawab. kena ke sentuh anak dara orang. even kalau kau bercinta dengan dia sekali pun, kau takde hak nak sentuh dia beb. dosa beb dosa. lepas tu lepas dapat apa yang kau nak? kau blah? kau laki ke?

ada makcik ni pernah cerita dekat member aku. dia ada anak lelaki ramai. lepas tu dia cakap. sebenarnya anak anak laki ni lah yang dia risaukan. dia takut salah didik. dia kata perempuan ramai rosak zaman sekarang sebab laki. yes. memang pun.  jadi  dia kata dia kene jaga anak laki dia betrul betul. memang doh memang. tolong jangan putar belitkan ayat aku ye

aku tak salahkan semua lelaki. tapi aku nak salahkan lelaki yang kurang ilmu ni. perempuan ni bodoh tau. dia kalau dah sayang lelaki, dia bodoh ikut je cakap laki tu, bagi je apa laki tu nak. laki bodoh pun ambil lah kesempatan. itu yang anak dara ramai rosak tu. sebab berdamping dengan lelaki bodoh ni lah. haishhhhh.

so please rakan rakan dan sahabat sahabat lelaki saya. jaga lah maruah orang yang korang sayang. jangan lah bercinta sebab nafsu semata mata. awek kau ada mak bapak. mak bapak diaorang ada maruah. tolong lah jaga. cuba bayangkan kalau lelaki lain cuba memperkotak katikkan maruah adik perempuan kau? apa kau rasa? tolong lah bayangkan kalau lelaki lain sentuh adik kau ke kakak kau ke? takkan kau tak sayang diaorang kan?
jadi fikir lah !!!!!!


ringkasan stoy hidup aku (sebab aku dah delete)

aku pernah bercinta dengan someone, masa zaman sekolah. aku bercinta dengan dia dari form1. bercinta gila babi ah. aku ada sekotak surat zaman bercinta. huhu
lama doh aku bercinta. dari form one, lepas tu ada lah gaduh gaduh, break up kejap, focus pmr kejap.

masa form one bercinta senyap senyap.dia yang cari aku eh !!!!! (haah memang aku nak bagitahu semua orang bukan aku yang nak dia)
lepas tu start form 2 dah kecoh sikit. pergi lah tanya budak sekolah aku tu siapa  je tak tahu aku bercinta dengan D tu dulu. D(shortform nama ex eh)
halahhh orang bercinta kan, setiap hari bergayut. so ada satu hari ni dia call aku pagi lepas subuh, lama jugak lah bercakap. nak dijadikan cerita, ibu dengar aku bergayut. lepas tu ibu tanya lah aku siapa tu semua. barulah aku kenalkan siapa. pernah je bercinta tapi takdelah sampai bawak jumpa family sebelum tu.


so start dari hari tu ibu tahu aku dah ada pakwe. lepas tu ada satu hari aku kantoi couple dekat sekolah (sekolah aku kan yizlumik so tak boleh bercinta)
kantoi dengan warden tau. haha so aku bagitahu ibu (kantoi couple pun nak bagitahu ibu. couple je pun)haha . sebenarnya masa ni sebagai langkah berjaga jaga takut warden call ibu. so baik aku baagitahu dulu kan.
lepas tu masa form 2 ni jugak. aku bawak D jumpa parents aku. masa tu parents aku datang lawat dekat sekolah. kebetulan masa tu lepas asar D baru keluar surau. dia nak balik asrama, nampak aku dengan parents aku.sebelum tu aku dah pesan dekat dia dah awal awal. nanti parents aku datang, so jumpa lah parents aku sebab parents aku dah kenal dia. so dia pun jumpa. start dari situlah, aku bercinta beria ria dengan dia.
masa form 2 ni jugk adalah jumpa dekat luar. akak dia kenal aku sebab jumpa masa tengah dating. lol
form 2 ni kot paling berlambak surat aku dapat.

lepas tu masa form 3 kitorang gaduh, aku jahat sikit masa ni(sikit). kitorang gaduh, break up. come on, takkan lah takde orang nak aku kan(baahahahhaahahahahha) so aku ada baik dengan sorang senior ni. just baik jeeee. masa tu aku dah break up dengan D kan, so aku baik lah dengan senior ni. aku kenalkan dia dekat parents aku semua. tapi aku takde hubungan tau dengan senior ni.

aku tak tahu masa ni D tahu ke tak aku dengan senior tu. tapi satu hari D sembahyang sebelah senior tu kat surau. lepas tu senior tu pergi tinggalkn wallet dia. masa dia patah balik nak amek wallet tu, D pass kan lah, lepas tu si bongok D tu pergi acah acah nak bukak wallet tu,sekali ternampak gambar aku dalam wallet tu . haa amek kau sentap !!! hahaha lepas tu D emo.

 masa tu balik wajib tapi form 3 dengan form5  kene tinggal sebab ada kelas. si D tu tak puas hati dengan aku. so dia nak jumpa aku masa tu. masa tu jahat kan, so bawak lah phone pergi sekolah. tapi dia taknak cakap kat phone, nak jugak jumpa. so kitorg jumpa in between surau dengan aspuri je. sebab gaduh kan !! takkan nak dating pulak.(jumpa kat pagar je) ( ya tuhan sorry warden, badar, pengawas dan senior ) haha



lepas tu dia marah aku masa ni pasal gambar tu. aku emo lah. padahal aku pun tak tahu senior tu ada gambar aku. aku tak pernah  tau bagi gambar kat orang. kecuali D tu lah.
lepas tu gaduh lah kat pagar tu lepas tu aku blah jemalas nak layan. lagilah dia emo, masalahnya dah break up kan? hahahahah (dasar memang dari dulu tak boleh tengok aku bahagia kalau dia tak bahagia)
lepas tu aku cerita kat akakdorm aku (classmate senior) pasal gambar tu. gambar tu pun senior tu curik kat projek KH aku kat bengkel. salah aku ke? hahaha

lepas tu dah gaduh lama lama dengan si D tu, lepas pmr form3 nak buat dinner. so si D petik nama aku jadi one of the ajk (member bagitahu)
so aku jadilah ajk. D pun ajk. masa tu aku takde feeling kot kat dia. sebab ingat hubungan aku takat tu je dengan dia. aku ada baik dengan sorang warden ni. dia tahu lah kisah cinta aku. lepas tu dia suka aku takde pape dengan D. haha. nampak lah dia sayang gila aku lepas tu taknak aku dengan D sebab mungkin dia dah dapat baca kot perangai D macam mana. aku je lembab tak dapat baca.

back to dinner. masa dinner tu ada red carpet. masa tu laki perempuan batch aku balance. so red carpet tu kitorg buat jalan pair by pair lah knonnya. ada je orang lain nak jalan dengan aku selain D tu sebenarnya. hahahahahaahaha k tak

si D tu cakap kat chuya (bestfriend aku) nak jalan dengan aku kat red carpet tu (nampak tak siapayang beria) lepas tu aku cakap kat chuya suruh dia cakap sendiri. so masa hari kejadian, aku ajk makanan. so aku kene stay sampai lewat petang sebab sibuk bakar ikan masa tu. aku dengan sape tah budak laki lain sibuk lah duk bakar ikan dekat padang. tiba tiba D datang. aku diam jela sebab since gaduh lama lama tu aku memang tak cakap dengan dia dah (masa nie aku relaks je tau aku takde pun nak kejar dia balik ke apa) lepas tu bad (one of the budak laki yang dengan aku bakar ikan tu) kata "tity g balik dulu nak maghrib dah ni, biar kitorg settle" so aku blah. masa aku nak jalan balik tu, tiba tiba ada orang panggil dekat belakang "tity" aku pun toleh
rupa rupa nya D. dia cakap "malam ni red carpet jalan dengan aku tau"
lepas tu aku macam speechless lah konon aku angguk je lepas tu dia tanya lagi pakai baju apa bagai. bla bla bla

haah memang aku saje je nak bagitahu semua orang how acah sweet he was dulu hagahahah

lepas tu malam tu dinner  macam biasa. lepas dinner kitorang still dengan haluan masing masing. sebab masa tu kan aku dah ada senior tu. hahaha

lepas tu around bulan 12 form3 tu, lepas result pmr. tiba tiba dia call aku. aku pun hairan. dia mintak maaf bagai. aku kan lembab masa tu. so aku terima jela maaf dia. takk ingat doh punca gaduh sebab apa sebenarnya
lepas tu we use to be friend. dia contact aku, aku layan jeee. lepastu tiba tiba ajak getback pulakkk. alahmakaihh.
tapi masa tu aku tak lembab sangat pun, aku cakap kat dia "nanti form 4 baru masuk mesti ramai yang lawa. so kita relaks je. kalau lepas form 4 baru masuk kau nak aku lagi baru kita getback"

lepas tu dia single jee. masa masuk benz pun dia yang ikut aku (haah memang nak bagitahu semua orang, semua keputusan yang aku buat bukan sebab dia)

masa form 4 tak ingat bulan berapa, kitorang pun get back. dah kata satu kelas. memang tipulah kalau kata cinta tak berputik balik. start bercinta balik dengan dia ni lah nama aku naik balik. elok elok nama dah suci pergi couple balik kenapa.

sepanjang 5 tahun aku sekolah, sekali je weh aku kene borang merah (kira orang jahat la kalau kene isi borang merah) tu pun sebab bercinta tau !!!! sekali putus !!!! sia sia je kene borang merah

masa form4 nie lah paling acah sweet sangat. dia datang hantar makanan lah, datangrumah lah, lepak dengan parents aku lah. apa lagi tah benda yang macam orang bercinta buat. everytime parents aku datang, dia mesti jumpa. ibu pun baik nau dengan dia ni haaa, boleh pulak mesej mesej, bawakkan makanan untuk dia lah bagai. haishhh.

form 4 lah paling banyak kenangannnnnnnnn . banyak sangat. dulu aku ada post pasal dia, apa dia buat untuk aku, segala pengorbanan dia tapi aku dah delete. sorry guys.

masa form 4 ni, dia active rugby (yee yang si fared dengan lilul duk menganjing bila jumpa aku duk tiak "rugby rugby" sampai member lain ingat aku player rugby sekolah)

so dia selalu keluar. lepas tu aku stress ah asek keluar jeee. so setiap kali aku call dia pakai public phone (haha saje nak bagitahu aku still baik tak bawak phone pergi sekolah. okay, aku bawak. tapi kadang kadang) aku merengek suruh dia balik cepat. tak matang, yela masa tu bercinta kan. acah rindu bagai. tuihhh.

lepas tu dia ada kata. tolong lah lepas ni kalau dia keluar, jangan cakap sedih sedih masa call. nanti dia tak concentrate game !!!!! bahahhahahahahahahah geli ye tahu geli.

okay lagi satu. dia ada baju rugby kan. dekat lengan baju rugby dia tu ( tak ingat la belah kiri ke kanan) dia suruh aku sign. konon rasa dekat lah dengan aku walaupun jauh. eeee tahi geli kann baca ni. aku pun gelak doh taipp benda ni. apa lagi eh? banyk doh lagi. tapi aku kene selak buku (ada buku ni kitorg tulis macam macam dalam tu) (weh aku bercinta zaman sekolah kot zaman tak matang) haha

i mean like, dia terlalu sayangkan aku. macam macam kot dia buat untuk aku ( memang nampak dia yang letak effort lebih k)

okay masa form 5. aku dengan dia pernah lah cakap cakap nak kahwin bila lah bagai. lepas tu siap rancang nak tunang dulu. konon lepas habis sekolah lah. acahhhhh

aku tak ingat start bulan berapa, dia tiba tiba tahi dengan aku. dia macam layan aku tahi gila. lepas tu aku macam sedih lah. aku dah sayang gila kot kat dia.  lepas tu aku chill je, tak meroyan sangat pun masa tu.
lepas tu dia buat taik dengan aku, dia cari aku balik mintak maaf. aku kan lembab masa tu. aku pun redha pasrah dan berserah je masa tu.

lepas tu dia buat taik lagi dengan aku. lepas tu dia mintakk maaf lagi. banyak kali tau. aku kan perempuan. so macam takde hotak lah masa tu sebab dah sayang sangat kan. aku redha jeeeee.

lepas tu dia buat taik lagi tau dengan aku. sampai lah this one day. masa tu arwah ayah dia sakit. tiba tiba aku tengah dudk kat tempat aku (satu kelas kannn) dia datang. tapi masa ni dia tengah buat taikk kat aku. tapi cari aku jugak. dia pun cerita arwah dia warded bla bla bla dekat aku. aku kan lembab masa tu aku dengar je bagi dia kata kata semangat sebab masa tu nak spm kannn. so he need to be strong. lepas tu akhir ayat dia tu dia ada kata "saje je cari orang yang boleh sedih sama sama"
see? siapa yang ada dengan dia masa dia jatuh?
tapi still dia buat tahi dengan aku.

dia kalau lepas kan aku terus takpe tau,

ni tak, aku pernah mintak break up dengan dia, lepas tu dia merayu dekat aku. mintak maaf bagai. lepas tu buat hal lagi. apa ni?  dia tak lepas kan aku tau. lepas tu dia datang bila dia suka lepas tu blah. aku perempuan tau. selain lembab, aku kalau dah sayang gila nak matey memang aku hilang pendoman sikit. haa jadi le macam tu.  kerja asek nak menangis jeeeee.

aku sayang dia gila nak matey. lepas tu masa aku dah give up, mintak break dia yang tak lepas kan. tapi at the same time dia duk melayan perempuan lain. habis aku ni apa? aku pun menangis jeleeee meratapi kesedihan. keep asking "why he did this to me"
lembab masa tuu.

teruk sangat aku jatuh weh. teruk sangat. tak caye tanya kawan kawan aku. aku lost kau tahu tak. lepas tu masa lepas form five tu dia still buat aku macam tu lagi. datang bila dia suka lepas tu blah.
kelakar kan?

kau bila dah sayang kan, bila dia datang balik (even lepas dia dah buat kau macam taik) pun kau terima je diaaa. percaya lah.

 lama tau dia gantung aku tak bertali. tu yang duk meroyan jee tu. tak matang masa tu. lepas tu aku masuk U. aku masuk U pun aku still tak move on lagi. tak boleh terima kenyataan. tak boleh terima kenapa dia buat aku macam ni padahal dia yang beria nak aku.

kau bayangkan tahap down aku tu, tengah kelas pun boleh tiba tiba nangis. dalam bilik nangis, semua tempat lah nak menangis (kat kelas pun nangis tau !!! depan najla dengan aiman syafiqa)

down teroks doh. lama k lamaa. macam macam cara aku buat doh. aku duk ws dia tanya kenapa dia buat aku macam ni bla bla bla. tapi dia tak pernah balas pun weh. kau tahu tak masa tu aku hanya nak explanation. aku nak dia cakap dia dah taknak aku. aku nak dia bgitahu kenapa dia buat aku macam ni. apa salah aku. tapi dia tak bagi respon apa pun. maybe masa tu kalau dia rungkai kan segala misteri tu aku dah move on dah.

yang buat aku lagi bertalu talu sedihnya sebab dia end up dengan budak batch aku jugak. aku pernah tanya budak tu pasal diaorang. tapi dia cakap takde apa bagai. hmmmm entah malas nak cerita .

aku sampai deactive twitter sebab apa? sebab member member lain lagi duk kenen kenen kan relationshipgoal D dengan budak tu. habis aku ni apa? takde perasaan ke? lepas tu bila aku block persoalkan asal aku block member. habis aku kenelah tahan sedih hari hari? last last aku deactive jeeeee.

4 tahun tau aku menangis. mula mula memang ah meroyan. tapi lama lama dia jadi kental sikit. aku kuat sikit sikit. sebab aku rasa aku ada kawan yang support aku (dulu)(you know who u are)(sekarang dah tak kawan sebab dia backup sangat kawan dia tu. haa pergila persoalkan kenapa aku tak move sedangkan D hidup bahagia tu sampai mampos)

last year. aku dah move on jugak lah. tapi setiap kali period tu, aku ingat balik tau semua yang dia buat lepas tu aku menangis. stress. period kan emosi tak stabil. haa macam tu lah jadi. aku dah boleh lupa semua benda tapi setiap kali period  tu je yang masalah.

alhamdulillah, tahun ni kot aku totally move on. alhamdulillah. total amek masa nak move on +-4 years guys !!

cuma AKU MEMANG TAK KAN BERHENTI MENGUNGKIT SAMPAI MAMPOS PUN

tipulah kalau sepanjang 4 tahun ni aku langsung takde baik dengan mana mana laki. aku ada. tapi aku cuma tak move on je. (tapi bercinta macam dengan D tu memang takde)

sebab aku perempuan. so aku ingat semua jadi dekat aku, dan aku takkan berhenti mengungkit. perempuan kan suka mengungkit haha

aku ada cakap kat aimi (he knows why aimi) masa lepak hari tu "aku ingat eh semua dia buat kat aku"
lepas tu aimi cakap "entah, takkan nak lupa"

so persoalan tentang aku dah move on ke tak. yes aku dah. aku dah sedar yang dia bukanlah baik untuk aku hahahahaa. aku dah sedar yang aku bodoh kalau aku masih nak kat dia. TAPI AKU MEMANG TAKKAN LUPA K TAKKAN. so aku memang aku tweet ke cerita ke apa apa je pasal ni semua kalau aku sakit hati. sebab aku masih berdendam. aku cuba untuk tak berdendam. but i cant. sorry. but ill try my best to forget everything about this


tapi sekrang dah nampak kan aku bahagiaa sangat sangat. sampai member(yang tahu past aku) sorang ni cerita. dia cakap pasal aku dekat member kitoang tapi member member kitorang semua cakap "serious ah tity pernah kene tinggal? taknampak macam tak move on pun. bahagia je aku tengok"
aku macam bangga gila bila orang cakap macam ni. hahahahaha sebab aku pernah jatuh  gila kot dulu lepas tu aku berjaya bangkit balik sampai orang semua tak tahu langsung pasal kejatuhan aku. huhu.

the point is
nak move on dari sesuatu memang amek masa. kene banyak sabar dan mintak kat Allah. doa weh doa. kalau kita tak mintak macam mana Allah nak bagi. satu benda yang buat aku positif pasal apa yang dah jadi dekat aku adalah :

sekarang aku lebih dekat dengan tuhan. tak macam dulu. jauh sangat. bila aku kene macam ni aku lebih kenal siapa kawan aku. aku lagi dekat dengan family aku. apa apa pun sabar k sabar. bahagia akan datang lepas kita derita. Allah takkan biarkan kita derita selamanya weh.

yang penting !!!! jangan nak harap lagi dekat orang yang dah buat taik dengan kau. ungkit takpe. hahaha