Pages

Wednesday, December 28, 2011

A Famosa ~




kepenatan :)

abang , adik , same jea


ibu , anak , same jea . baju pun same . Australia , corak lain . hoho





tengok atas :) hihi

bismillah .

assalamualaikum :)
hoyeah hoyeah . act , dah lame dah nak buad post nie . tp , xd mase . haha . okay . beberapa minggu yang lepas , aku dan keluarga telah menyertai Hari Keluarga pejabat mak aku . seperti yang diperkatakan di atas , aku pergi a Famosa . best weey . baik pergi sementara cuti nie . ada discount . tp yang rugi nya aku , aku pergi hari keluarga . dah bayar awal awal dulu . harga pun ikot harga xd discount . rugi sikit lah . * bukan duit aku pun sebenarnya :) hailaaaa

perjalanan bermula pda pukul 7 . awal x awal . aku bangun awal la kan . singgah minum . then sampai sane dekat pukul 10 jugak la . mcam macam tempat pelencongan kan ,

sampai sampai jea , kene duk lepak kat majlis pende tah . tyme nie la ade pakcik tanye pasal cikgu hussein . hoyeah . aku ade tulis di status FB , dan mendapat sambutan . siot hye budak budak budak . aku jumpe izzati mustafa sekali weyyy ! hailaaa . haha . dah name pun ayah kau kerja satu bumbung dengan mak aku kan kan .

okay . at A Famosa Waterworld pulak .
okay , first first kitorg satu keluarga makan dulu , hoho . yelaa , lunch dy sampai pukul 2 jea . after makan mandi kat ombak 2 . hoyeah . then , jalan jalan naik pelampung . haha . best gile . lepas 2 , naik inner tube . haha . nie aku naik dua kali . mula mula kecut jugak laa . adik yang bawak naik . walaweey . cuak kott . sampai atas rase nak turun jea . tyme turun 2 aduk senyap sikit . haha . bile samapi bawah nak naik lah=gi . x puas pulak . naik dengan abang pulak . dy punye mulut , bising nak mampuihh . haha . okay , tyme naik dengan abang nie pelampung x terbalik . tyme dengan adik , terbalik kott . hailaaa .

kitorang naik high jump pulak . hoyeah . nie ayah ngan ibu tnggu bawah . haha . mula mula abang ngan adik dan dan lah taut kan bagai . dyorg ckp conferm aku give up . x samapi atas la , apelah . akhir nye , aku sampai jugak . haha . tnggi kott . penat gile . yang nie , korang boley namak dr lebuh raya tinggi tak tinggi lah kan . sampai atas rase nak mati dah . mcm nak turun balik ikut tangge . * tingting .
tyme turun bende maalah nie nie pulak .
mule mule tersekat . okay , pandang belakang , boley patah balik x , rase mcam x nak naik weyy . memandang kan memang x boley nak buad ape ape melain kan turun jea dengan selamat nye , aku pu try laa mengucap banyak banyak . haha . tyme turun , x sempat lihat dunia dah , mengucap panjangpanjang jea tyme nie . redha la kalau mati pun . dah lah tengah buad dosa . * dah fikir dah , mati dalam dosa laa aku nampak nye kan .
serious rase nak melambung keluar . aku pun satu , dah tahu first tyme naik lah yang tak berape nak curam yang sebelah nye . aku tak , naik terus yang nak mati punye . haha , okay . Alhamdulillah ,aku pun selamat tibe di bawah dengan perasaan yang sangat lah bangge . first rase best dan bangge gile dapat naik bnede 2 and second sebaba Allah masih nak tegok aku bertaubat . haish .

aku terus tak naik lagi . adik and abang pula naik macam tak fikir mati dah . banyak kali dyorg naik kott . then kamimeneruskan perjalann sehingga ke pelusuk waterworld niea . dekat pukul tige jugak laa kan dekat sini . zohor punye pasal , terpakse lah kami hentikan permainan . hoyeah :)
berhenti kat masjid apetah . solat pe semua dan beredar . p makan dulu . tyme niea , semua makan x hingat dunie semua kelaparan kott . haish .dan kami terus pulang . dalam kereta aku , adik , abang semua tidur . ngantuk kot. sampai rumah jea asar dulu . pastu tidur !!

malam pulak pergi pasar malam dengan abang ! hoyeah . mangse kelapaaran . haha . abang yang ajak , aku ikut je . okay . aku nampak B ! haha . hanye chuya dan alia jea tahu . kelakar . pestyme jumpe kau kat jasin . hoho . kau pandang aku , aku pandang kau . bagus sangat . dah la aku kelam kabut tyme 2 . hoyeah .

* aku mandi pakai lengan pendek . haish . ape nak jadi . aku sdar aku buad dosa tyme nie :) Alhamdulillah . Allah masih nak tengok aku bertaubat . hihi

No comments:

Post a Comment