Pages

Saturday, August 25, 2012

cikgu amira cikgu amira cikgu amira :')

by the name of Allah .

hello everyone :3
so today , i would like to talk about my teacher :)

nama beliau cikgu amira , dilahirkan pada tanggal 19 ogos tahun berapa tah . berumur 23 tahun *kannn ?
beliau mengajar subjek chemistry ! :) * okay , cukup !
cikgu amirah !
terima kasih sebab ajar kami
terima kasih sebab layan kami
terima kasih sebab faham kami
terima kasih sebab sudi masuk kelas kami

cikgu , SORRY
kalau selalu sakitkan hati cikgu
selalu buad cikgu marah , emo
selalu kecik kan hati cikgu
selalu x faham perasaan cikgu
selalu menyusahkan cikgu
selalu x siap homework cikgu
selalu x dengar cakap cikgu
selalu buad mcam2 lah kat cikgu
x dapat markah yang best2 untuk ujian chem
kami minta maaf sangat2

cikgu amirah ,
cikgu sangat best
cikgu baik sangat ,
cikgu ajar kami sampai faham ,
just kitorg jea yg x belajar betol2

ramai failed chems pun bukan salah cikgu , salah kitorg sendiri yg x belajar , sorry cikgu !
naik cuti nie , cikgu dah xd lagi nak ajar kitorg chems macam selalu , alaaaaaa *mengeluh panjang

cikgu , jangan lupa kittorg satu kelas tau2 .
jangan lupa saya (tity) , hakim , fatin , yaya , fifa , aimi , ismaja , umi , ali , danial , redza , amirul , zhariq , amizan , afnan , acap k , fakhrul , badrul , amin , hafiz , kaino , haikal , syafiq !

23 org jea tau cikgu , ingat kitaorg sebab kitorg murid pertama cikgu ! whiteboard kelas benz , whiteboard pertama cikgu ! ingat kat kitorg tau cikgu .

simpan kad kitorg *frame kan . hihi
hadiah kitorg pun *walaupun x seberapa kannnn .
simpannnnn tau kad nie

4 gizmoBENZgold

uhuk uhuk

hadiah kitorg yg x berapa 2

jangan nangis tau bila baca !

yeaaaayyyyy !


kitorg mampu belanja makan KFC jea cikgu

cake yg sedappppppp
cikgu cikgu cikgu , kami minta maaf sangat2 kalau ada salah , sakitkan hati cikgu  atau ape2 punn . cikgu jangan lupa kitorg tauuu :'(

cikgu jaga diri elok2 tau . selamat maju jaya cikgu ! semoga berjaya di tempat baru . semoga cikgu dapat anak murud macam kitaorg yang baik2 dan coomelllssss2 nie :)



*selamat hari raya cikgu , post duit raya tau :3

Friday, August 17, 2012

hari sukan :3

by the name of Allah :)

act , hari sukan sangat lah lame berlalu meninggalkan kami semua , tp aku baru nak cerita . hihi

dan kami , as form four student yang cemerlang berwawasan ini telah melakukan pelbagai perkara bagi menjayakan hari tersebut dengan baiknya . *wahh , skema.

tp , kitorg dpat start buad latihan kawad , preparation semua 2 , seminggu sebelum the real event . sedih kann ?

maka bermulalah segala penat lelah kami . conduct kawad bdk form 1 , form 2 . akak snow white . comel kannn ? bhahahhaa . hemo2 bagai sepanjang latihan harap dimaafkannn . hihi .

form four the best :) hihi

best commander ever :)


uhuk uhuk . pertama kali

modenas terhebaddd :)



mell

bussssssss
tema kitorang , lanun . so , mcm2 la kitorg buad kannn . sukan tara pun best jugakk . tahun nie , aku masuk 4x100 . nie pun last minute ganti g-ah . injurt . dan mestila kalah . sebab 2 memang group xd harapan nak menang kannn . hihi .

maka pada hari sebenar , terpanggil lah saya untuk menjadi commander si penaik bendera . uhuk uhuk ,. buad julung kalinya , pekawad wanita dari pasukan pandu puteri terpilih . stelah berhampas pulas membantu adik2 kawad modenas , berpenat pulak lah bersama akak2 pandu . suara punn hilang ..

pulanglah kami dekat muka yang x berapa nak putih . *xpe , dah biase dahh .



Thursday, August 16, 2012

lambaian danau (!)

by the name of Allah :)


okayyyyyyyyy , lambaian danau mari ~ . it was held two weeks after the school holiday ! yeepppaaa . best ! f4 semua terlibat . just for a certain people x dapat hadir ! kitorg gerak pergi sane sbtu pagi !

sampai jea , kene dgar taklimat then build up tents . satu tent tiga org . maka dengan ini , terkumpul lah , mak dara ku iaitu iman , fifa dan tity di dlam satu khemah . lepas solat zohor , makan , kami pun mulakan sesi pertama iaitu sesi membuat rakit . kumpulan aku , iaitu d mart telah difasilitatorkan oleh along ! garang gila . salah sikit emo ! sikit sikit tity . mcm xd nama lain . sebenarnya fasi kitorg pak let . tp sebab dye busy , anak dye lah yang gantikannnn .

lepas rakit dah siap , ptg 2 , kitorg pun grak kan lah dye . disebabkan group kami yang terhebat , termasyur dan terlaju , kami puyn telah mendapat tempat pertama kebelakang ! hihi . tape , dah biase dah ~

pada sesi malam nye pulak , kami dibawa masuk ke hutan untuk sesi night walk . nasib jalan by partner , aku jalan lah dengan yeye . gerun , gelap nak gila . tp , Alhamdulillah semua selamat lah sampai . bende nie abes dlm pukul 2 . sempat lah tido kejap kat dlm hutan 2 sementara nak tunggu yang lain lain

esok pulakkk , kami tiga sekemah lambat gila bangun ! muahahahahaha . aktiviti pg nie , kitorg pergi amek udara segar . tengok bekas tapak lombong bijih timah . okay , menarikkk .

pastu sesi apetah nama dye . okay , nie aku partner dengan aiman V . muahahahahhaa . lepas dah pelampung2 2 bagai , kitorg kene lari merentas hutan ., walaweeeey , nie game masuk lumpuh .taikkkkk .
busuk gila activity nie .

okay , tengah hari 2 aku dpat la 100+ seperti yg dijanji kann . lepas 2 aku dpt twisties dr mat looserrr . tengah hari 2 pulak kitaorg terpakse gerak balik sebab takut budak2 sekolah rindu kitorg ~
kitorg balik dengan penat lelah dan malam 2 XD PREP ! yeaaaay ! dan aku pun kene lah gatal2 sbab gatal sgt kannnn .

                                                         group dmart the besssst ! yeaaah ~

lepas masuk lumpur . comell kannn?
  
group paling looserr . hihi
  
batch kami terbaikk ! 


*akhir kate , terima kasih buad pakcik driver sg liner kerana sudi menghantar dan menagmbil kami pulang dengan selamat nye . we love you paki cikkk !

Friday, June 8, 2012

it is 4 Jun !

Bismillah :)
Assalamualaikum .

Alhamdulillah , im sixteen wokeeyyyh ! hmmm . dah besar dah anak ibu nie ;)
terima kasih Allah . okay , tahun ini , celebrate without abang kann . first time kott . okay , hari bersejarah tahun nie jatuh pada hari isnin ! wokeeeyyy . act , ramai dah wish before the date . so , mcm terharu sikit laaa . okay , 12.00 ! haha . si mangkuk *cett , sorry . 5 minit sebelum dye dah call . waaa . excited letewww . of course , dye lah org first for the real 4 Jun kan . the first one , danial hamidi kann . sebabnya dye ade rugby . so , dye takut x sempat wish . thank you gemokss :) ingat jugak birthday nye kann .  wokeyh .

free call kaannn . mcm2 jenis manusia lah aku call . aku call gak si sombong belagak itu . hamekkau . mcm2 kann . lame gilosss . banyak jea bnde nak ckp . setahun sekali kann . haha . okay , aku tidok kol 4 pagi . x penat sebenarnye kan . dah lah baru balik hantau abg . jalan mcm org gila sini sna kat sogo 2 .
then , pagi nye bangun awal . ibu tanya nak pergi mana . aku pun kata lah nak pergi mp kann . mcm dah xd tempat lainn . okay , lengang gila mpdp weey . isnin kann . then , lepak lah archery bagai . and at last , setelah beberpa hari mencari , dapat jugaklah baskin robins kann . terima kasihh .

petang2 , call busss . dgn abg dy yg berak 2 lagi kann . mcm org gila saje ! malam pulak , call amira  suriyani . berapa lama dah x borak lame2 . maaf lah , siapa yg x di call kannn . dan malam itu org akhir yg aku cal ialah DYE dan aku pun terus lah tidokk . sebab esoknya nak dpt hadiah birthday kann . bhahaha .

okay , ini dlm cable . tyme nie , x main ape2 lagi kann , so , nampak lah kemas lagi kann ,

okay , ini after the game , tudung pun dah serabut habis . 

okay , celebration tahun nie dekat BANJARAN TITIWANGSA kann . pergi pagi2 . naik cable car bagai . bestgilosss . 16 tahun kann . celebrate without abg lah yg x best . tape , dah biase daaaaa .

okay , thanks ayahibu for this great ceebration . best giloss . terima kasih semua yang wish , terima kasih semua yang telah berkhidmat sepanjang kehidupan 16 tahun nie kann . maaf atas salah silap sepanjang 16 tahun .

Alhamdulillah , i'm sixteen sudah :)

Tuesday, January 24, 2012

tudung labuh

Bismillah
Asslamualaikum :)

okay , tudung labuh ? hina sangat kah pakai tudunglabuh ? memang x laa . tp kenapa semua org suka hina org yang pakai tudung labuh ? haih . =='

dan aku , manusia biasa , yang iman pun x lah seteguh mana . dan aku bukan la manusia yang dilahairkan untuk bertudung labuh . hati aku xd pada tudung labuh itu . mungkin akan diperbaiki suatu ketika nanti . susah kan nak tengok nurul atika bertudung labuh . hiaaat ! maaf . aku pernah bertudung labuh satu ketika dahulu . ia ini ketika aku bergelar salah serang pelajar di sekolah menengah kebangsaan tun perak , jasin , melaka . memang ramai yang sukar mempercayai nya kan ? come on , manusia boleh berubah .

itu lah pertama kali aku memakai tudung labuh paras punggung . tapi , susah kan nak tengok tudung aku 2 betol2 labuh , sebabnya , aku selalu singkat kan . bak kata kak aida , dulu aku gangster , selalu singkatkan tudung . haihh . nasib laa tudung labuh hanya diperlukan ketika waktu persekolahan . waktu prep , x pyah . kalau x , payah la hidup ini weey .

okay , setelah beberapa lame aku x pakai tudung labuh , aku pun try laa last 2 week . dekat sekolah . tyme ceramah MMU . yang sebenarnya , dicabar ! *before 2 aku ade pakai sekali , tyme f3 . tp x lebuh mane , x kene nganjing sgt la kann .
okay , pelik sangt kea aku pakai tudung labuh ? comel kott . bhabha
iman cabar aku tahu ? mula2 , cadang lepas aku paaki , iman nak pakai , tp dye pun x sanggup . aku p carik orang yg pakai tudung paling labuh kat sekolah 2 . sape lg kalau bukan masulah . aku pun p la carik kak farah . pinjam kat dye . hikhok .

tyme siap pakai , dlm dorm , iman , yaya . gelak paling hawau . diikuti dengan ahli2 lain , chuya , mea , mazni and etc etc . haihh , kat surau org tengah membebel , dyorg gelak2 lak . sampai luar dorm dengar . mcm2 aksi dyorg suruh aku try . gaya superman pun . bingai . gelak macam org gila kott . siap suruh tukar style jalan lagi . kelakar ==' gaya jalan laju laaa . haihh .

dan , saat keluar dorm , semua laa tegur kann . da la lambat ! then p dewan . jalan ramai2 . x sanggup aku jalan sorang2 . nanty semua org tengok . buad segan jeea . sebelum masuk dewan , gelak2 dulu . masuk jea , konon serious . haih . tyme masuk2 lagi , 1st laki yg nampak dah gelak . nasib ku sorang bang . stay cool . then , semua orang pandang . kene nganjing kott . what ever =='
sejurus selepas tu , p toilet . tdung dah serabutt daa . jalan nak balik 2 , lalu part laki , dengar uara sumbang .
" wey , sape 2 ?"
"perr , tity tudung labuh "
okay , wat cool , wat lek . jalan buad selambe . tyme ceramah , hamboi , banyak nye camera area sini . haihh . layan jea . hikhok . tyme duduk la ramai tegur pasal tudng . brrr . siap ade yang tunjuk lagi kat kawan2 mereka . aku pun cover laa . malu weeyy . seboleh nya aku duduk hujung dan ngelat gila . suda laa .

sebelum sampai ke kelas , singgah kantin . ramai kan x prasan itu aku dr belakang . okay fine . kene nganjing .
"tity dah berubah " =='
SUKA HATI KORANG LAA
naik kelas , penganjingan yang cukup dasyat . HAHA . suka hati laaa weey .

sepnajang malam kene nganjing . finee =='
ramai cakap mereka x expect langsung yang tudung labuh 2 aku kann . memang llaaaa . satu masa nanty aku akan keep bertudung labuh . biar semua orang biase tangok aku pakai . hikhok . doakan aku . hihiii .