Pages

Thursday, May 30, 2013

how i lost my weight ?

Bismillah ,
Assalamualaikum ,

ooohhhh , ohhhh , hye hye .
why so serious ? errk

aku pun tak tahu macam mana nak mula . okay , macam nie .
when i was in f3- f4 ,  berat aku 56 - 58 something . tapi tinggi aku tetap 148 . macam ape jea kann ,
gemuk , pendek , katek .
kalau org panggil gemuk pun , conferm makan dalam .
waktu raya form 3  , saudara mara kata aku dah besar , dah kahwin , dah kerja ?
kau rasa ape aku rasa ?

ape aku buat ?
 sepanjang cuti sekola tahun 2012 . aku diet , okay x payah nak diet sangat lah kannnn .
 aku kurangkan kuantiti makan aku . mungkin dalam satu hari aku makan nasi hanya sekali .
lapar ? tak sangat . kalau kau rasa kau nak makan banyak kali , kau kurang kan kuantiti kau , means amik sikit jea , banyakkan lauk . kalau kau rasa kau nak makan sekali jea , kau amik banyak sikit nasi tu . bolehlah kenyang sampai malam .

kalau kat asrama . seriously kau kene jadi pemalas sikit . pergi dm sekali satu hari .
dan disebabkan aku pun x berapa gemor dengan dm aku , lagilaaa malas aku nak pergi .
so ape aku buat , kalau aku makan tengah hari aku x kan pergi makan petang . kalau aku x makan tengah hari aku pergi makan petang .

tapi yang penting jgn skip breakfast . aku dah berbulan x sarapan kat dm . ape aku buat . minum susu atau milo dan makan roti yang ibu bekalkan setiap minggu . sebaik nya x payah makan lewat malam . sebab after kau makan nanti kau akan terus tidur . dan tak elok makan malam malam .

Alhamdulillah

nie time aku form 3 . gemuk gila kannn . okay gambar atas , ITU DULU OKAY DULU . SEKARANG TAK LAGI .  x nampak sgt gemuk sebab org sebelah aku lagi gemuk .
 bawah , gemuk gila . berat aku time nie 56-58 . macam anak gorila


and yang nie bila aku dah capai berat badan ideal . Alhamdulillah , berat alku sekarang 48 . so , lebih kurang 10 kg jugak lah .
so , tu jea kott .