Pages

Friday, December 20, 2013

interview dayyy

Bismillah

hello . ehhh naget top jea tittle . padahal interview kerja smabilan jeaa ponn

pada mulanya
*ibu yg mengisi borang kerja . amboii kemennn nak suruh aku kerja . tapi bila aku dapat kerja ibu ayah pulak beria tukar fikiran tanak kasi aku kerja . tp aku nak kerja jugak , nak belajar hidup susah . takkan nak keluar mintak duit nak keluar mintak duit kannn

lantas aku telah dipanggil untk ditemudugapada 19/12/13
aku pun pergilah kat kedai tu . ramai jugak yg dtg mencuba nasib . dalam hati aku pun confirm lah tak dapat kannn .pulak dia nak amik aku si kemetot nie .

aku punn buat ilek jumpa manager . dia suruh aku introduce . aku pun beritahu nama , umur , rumah , pengalaman , dan mantan pelajar selandauu . dan dia pun seperti biasa tak tahu selandau kat mana .
dan dia pun mantan pelajar mrsm .  aku watlek jea, senyum . sumpah macam tak formal langsung padahal dia serious kot .
lepas tu dia tanya aku kenapa nak kerja situ . aku pun jawab
"sebab i suka budak budak so nampk kedai nie kedai baby baby , i pun rasa macam comel jea sebab tu i try "
bhahahahahah . ke laut punya jawapan . dia pun cakap lah ktiteria yg perlu ada ,
mestilah pengalaman yg dia nak tp aku takde , lepas tu attitude , dia pun puji la sbb aku bdk sbp , so mesti tak ada masalah . tapi serious untung kalau jadi budak sbp , boleh bangga bangga sikit , org respect punn lebih sikit . lepas tu dia nak pekerja yg bole senyum . dia kata aku ala ala riang ria gitu , senyum tak habis habis .
*well , dah ramai dah org luar yg tak kenal aku tertarik dgn aku sbb kata mereka aku riang sgt *mcm pelik je ayat . muahahahha kau tak kenal sape aku lg
pak cik mail pun kata aku kalau drive gelak jea . walaupun kadang kdang mcm nak tercabut nyawa dia sebagai penumpang . muhaahhaha

okayy , petang tu aku pun dapat mesej
*sukacita dimaklumkan bahawa anda telah diterima bekerja di sekia sekian sekia
bangga tak bangga takk . aku serious expect aku tak dapat sbb ramai kot interview .
aku ada dua pilihan sebenarnya . dua dua kerja bajet comel . bhhahah , satu yg kedai baby baby nie satu lagi babysitter . comellllssss sikit lah kannn dua dua .
okay aku pun reply la text dia kata aku nak mula sabtu , mcm kedai ayah aku . sukahati nak mintak bila kannn . nuahahaha . dia pun okay jeaa

dan akan aku mulakan kerja aku sebagai seorang penjaga kedai baby baby comel comel yg ada satu je kat jasin nie mulai esok . sila dtg melawat aku ;)
okayyy pesanan
kalau pergi interview , first kene nampak lawa kacaks cantik dan bergaya *tapi wa ilek jea pakai tshirt seluar jeans dan tudung hendoonn
lepas tu kau kene pantai berkata kata , kau ilek jea , borak mcm kat kedai kopi . ehh over
lepas tu senyum jgn lekang dr bibir .
nanti dapat lah kerja tu . okay bye

Thursday, December 12, 2013

i do it well

Bismillah

bababababananabababababanana baaaaa
hihi .

hari nie aku mandi pukul 7 lebih . apak dia awal gila . lama tak bangun awal awal nie . biasanya wa tido balik lepas subuh

8.20 pagi
gerak ke sana *pende tah nama dia

sampai buka pintu nampak damia . ohh hyee . hih .
kita selak selak buku dan gelak gelak kan org sini sana . tunggu turn
rofina pun sampai . hyeee . hihi
lepas dia dah masuk data bagai dia suruh kita jalan kaki pergi dekat belakang bank rakyat . wa cantik cantik mcm nak pergi mp suruh jalan kaki pulak . puihh

jalan jalan , tak tahu pun dekat mana sebenarnya , jalan ikut cina baju hijau dan tiba tiba dia hilang . woooo . haha
tape chill , dah nak sampai tiba tiba nampak mamat yg ade kattempat daftar td jugak . pehh laju siot . sebab tak pakai lampu isyarat

aku dan damia pun masuk daftar nak amek pekse pulak .
lepas daftar duduk . pastu mamat dua org td pun duduk la belakang kitorg .
pastu aku kene g depan ambil gambar *aku buat peace
aku dengar damia dgn sorg mamat tu gelak *sempat kau berkenalan ye damia
aku amik tempat aku balik . ngumpat dgn damia kejap . lepas tu damia kata
"tity , ada org nak kenal dgn kau "
aku pun "ohhh siapa ?"
"takkan aku pulak "
aku pun dian jea .
damia pulak kene panggil
aku tinggal lah dgn org belakang
"haaa atika"-org belakang
"ohhh haii "
"sekolah mana?"*kitorg pun main teka teki  erkk
"twitter?"
Eika Faiz
"wechat?"
Eika Faiz
"facebook?"
Eika Faiz
"instagram?"
Eika faiz
"oh semua sama"
aah
*aku pulak cakap cakap dgn org yg aku tak kenal sebenarnya kann .
mimpi letuww aku nak berbual mesra kannn . bhahahah
"asal diam ? tadi nampak kau happening gila . aku punn *pehh budak nie happening gila , suka , gelak gelak . best gak kawan dengan dia nie * tapi tiba tiba kau diam pulak . chill chill kita kawan kot bukanny ada pape punn "
*kau ilek le , kau ingat aku tak takut ea ckp dgn lelaki yg aku tak kenal *

lepas tu damia duduk balik . org belakang pulak kene panggil .
"mamat tu cakap ape kat kau ?" aku pun tanya damia
"dia kata siapa nama budak yg mcm happening tu ?"
aku punn * ohhhh

kitorg pun tunggulah turn.
walaweyh cuaks gila toleh kiri org bace buku toleh kanan org buat latihan
kau dah kenapa mcm nak repeat spm masing masing oiii ?

damia kene panggil untuk mulakan ujian . okay aku last kene panggil . damia dgn org belakang dah masuk dulu .
aku pun kene panggil . dan aku pun mula menjawab dengan tenang . aku dah siap tapi takut nak tekan button semak . damia pun keluar dulu , beberapa saat kemudian aku pun tekan semak .
jeng jeng jeng
43 !!! muahahahahahahahaha Alhamdulillah , lagi sikit nak fail ooooo
aku pun keluar , dapat SIJIL dan abang kacaks tu cakap tahniah . muhahahahah . dia suruh kitorg pergi balik tempat td tunjuk binatang tu
*puihhhh jalan jauh lagi . bila aku dan damia sampai bawah ada mamat tu
"dia suruh ttunggu korang" kata salah seorg dr mereka sambil menunding jari kpd salah sorg lagi .
lepas tu , mamat belakang tu ajak naik kereta pakcik dia . nak ajak pergi makan katanya .
kitorg pun tanpa segan silu naik . muahhahaha . tapi kitorg tak makan pun . sampai jea tempat makan kitorg minta untuk mengundur diri . nasib dekat tempat tu dgn kedai makan tu . aku , damia dan lagi sorg mamat tu pun jala ke tempat daftar mula mula tu .
sebelum beredar "tika , nak number phone boleh ?"
kitaa ilek jea , bg dgn tenang
*lekk ika lek , kau bg no mcm kau reply . setelah  seminggu wa xd credit  , baru lah daddy wa topupkan hari ni. wassep pun ikut nasib wa layan ea . haha

okayyy lepas sampai dan uruskan benda benda tertentu tu , dapatlah kami sijil . teman damia tunggu mak dia dan daddy i pun sampai . i pun balik .

dekat rumah
"tahniah lulus dude ! btw , aku zikry . the guy that tried u at the drivers Ed  . huhuhu^^"
mesej masuk tu . aku punnn
"oh okay , lain kali cuba baik baik "
"tengah repeat la nie . kalau lulus boleh jumpa lagi esok"
errkkkk . aku  pun mcm biasa . bhahhhhahaha jea

aku pun mesej dgn qila dan nabila . rajin budak dua nie layan aku . hahahha . 
 aku pun lapar , aku masaklah jagung , lepas tu aku makan dan aku pun update blog sambil bukak FB dan Twitter sambil tgn balas wsasep orang
okayy , tu jea  hari nie aku dapat kereta baru . muahahahhhahahaah

Monday, December 9, 2013

lesen kereta

Bismillah

pehh pehh tittle nak top . dapat belum lg pungg .
biasalah , lepasan spm kann , ape boleh buat lagi lagi gadis macam saya yang sukar diberi peluang untuk bekerja . erkkk .

disebabkan spm dah tamat , aku pun terpanggil untuk berada di jalan raya
lantas , terhadirlah diriku ini ke dewan kuliah yg bernama peliksss

jam 9.00
masuk , amek resit * sebab aku ada kuasa veto , maka , aku tak perlulah beratur .
masuk dewan , duduk . paling depann aahh sebab dewan penuh
nampak damia , aina dann nikman naim .

lantas , nombor aku telah dipanggil untuk didaftarkan . aku pun keluar duduk kat kerusi .
beberapa saat kemudian , seorang lelaki mengambil tempat disebelah aku .
"akak amek lesen ape ?" soalan pertama . macam pelik tiba tiba ada org nak cakap dengan aku nyg muka tak ade perasaan nie kann . aku jawab lah soalan soalan yg diajukann
"muka akak macam familiar " tanpa sempat menjawab , namaku telah dipanggil . angka giliran aku 77 dan anka giliran budak tu 78 .
ketika mendaftarkan diri , aku diminta untuk memberikan no telefon , ic dan ape tah .

kalau ikot cerita melayu , kau rasa ape yg bakal jadi seterusnya . erkk

aku pun masuk dewan balik , duduk sebelah damia .
dann ceramah pun bermula .
tiba tiba , mesej pun masuk . "heyy" tapi nama tak keluar . aku pun expect aku tak save no org tu kat fon yg aku bawak .

waktu rehat
pakcik mail tanya aku " tity ade duit tak ?" *baru aku sedar aku tak bawak purse .
lantas , pakcik mail pun menghulurkan not RM5 dua keping .
akudan damia pun bergerak makan . tiba tiba aku ternampak mamat td . nak belanja aku makan katanya . aku pun jalan seperti biasa . tak berapa nak layan sgt pun permintaan dia .

aku dan damia pun duduk di tempat makan . tiba tiba mamat tadi tunjuk sigh suruh aku tengok fon . aku pun tengok fon "tak makan ke ?" baru aku tahu yg text kata heyy tadi tu dia . dan disebabkan aku pun takde cred aku membiarkan sahaja text itu . "mana dia dapat no aku nie mia?"' kami punn pelik tiba tiba dami bkata "haaa , pendaftaraan la nie "okayy faham
datanglah aina dan rofina ke tempat kami . ade juga aidil di situ .
 selesai makangg , kami masuk semula . dengar balik ceramah .
aku pasti orgkat dalam dewan tu mengirap pabila encik mail si penceramah asek sebut atika atika dan atika . bahahhahaa . *bangga tak bangga tak

bila ceramah habis
aku pun berlari ke tandas .
baru aku perasan mamat td ikut aku . dia tunggu luar . bunyi mcm takutkann . tape , ilek ilek ,
mamat tu tiba tiba cakap " balik rumah mesej ea"\
aku senyum jea .  aku pun berlalu dan terus balikk sebab ayah aku pun dah sampai .

bila balik .
busu pun dah ade dekat rumah .
lepas aku solat , kitorg pun pergi makan dekat ayer keroh . aku makan nasi goreng usa dan minum laicikanngggg , tapi serious tak ade sape bole lawan usa d integrasi .
lepas makan kitorg balik . bila malam aku pergi econsave dgn ibu dan ayah sebab nak beli walls selection perisa hersheys . bapak sedap sampai satu malam bolah habis . terima kasih kepada penaja .

lepas aku balik dan aku nak tidur . sekian untuk hari nie . kbye