Pages

Sunday, October 19, 2014

#PrismaKarisma #DinnerArecs2014

haippp haipppp, sebenarnya aku pun dah tak ingat dah tarikh dinner nie. yg aku ingat ianya bertempat di plaza Ramadha, Melaka.
sebelum merdeka kot. haa masa tu hari jumaat, sebab dak2 ladang kecoh nak balik rumah dak dak cs sibuk siap nak pergi dinner. yg penting part 1 wajib naik bas. 
yg penting jugak pagi jumaat tu test calculus dan aku tak cukup tidur, dan esoknyaa sabtu tu dak dak zlatanera ajak aku keluar. haaaaa so double tak cukup tido. 
hanya gambar dapat ku kirimkan. 
okay nie sebelum dinner. aku tak bukak pun baju dinner,  i mean tak tayang pun. even roomate aku, classmate aku pun kene tipu saku pakai baju ape. so sebab tak pernah pakai shawl nie, kita pun test dulu tengok senang bentuk tak ke, kalau tambah flower crown jadi ape ke kann. lepas tu kita pun selfie, bahhahaha


  
okay, nie orang bandau kata ootd 
 
nie dak2 kelas aku, cs110 1A. tapi aku takde. nampak tak baik aku tuu, walaupun aku takde, aku tetap masukkan gambau korang dalam blog aku. 
 
dua atas nie sebelum perjalanan sebenarnya. biasalah janji melayu. kata pukul 5 tapi pukul 6 lebih baru gerak -..-
 
#DeZlatanera come first lah kann. macam biasa. okay gambar ada dua versi, satu gambar tarik tangan syeera, satu lagi guna tangan sendiri untuk cover perut. erkk
okay nie pulak versi tambah sorang wakil, ijan sebab dia ada sepupu dekat dalam #DeZlatanera tapi aku tak tahu siapa sepupu dia :') haa sedih tak ayat. 
nie dengan akak #sisme kak dila dali akak part 5 wooot wott. 
yg kiri sekali tuuu aku tak kenal. yg penting dia semak. hahahahahahahaahahah
 
 
okay nie yg aku kata aku tak kenal tadi tuu, aku baru kenal balik. dia roomate aku. macam biasa gambar 2 versi, satu versi tity comel satu lagi versi tity cantik, bhahaahahah


ini ayu, dia budak SIS. dan dia sangat kenal kak qilaaaaaa. hahahaha dia kelas b tapi sebab dia kawan iema, so kitorg jadi unite sikit. yg bawah nie pun sama
tapi nie qila, dia madu aku. nahhahaha okay rahsia rahsia. 

okay masa tengah majlis, abam senior nie sibuk kehulu kehilir dengan camera, sebab dia kehulu ke hilir, so aku pun terperasaan yg tema ootd dia sama dengan aku. so aku pun cakap lah "bang, nak amik gambar sama boleh tak? baju kita sama ahh" hahahaha tak segan ennn. padahal tak kenal.
 
so nie anak sidannnnn. nak amek gambau personal dgn ahza tapi dia sibuk dengan wakil jea. 

okay nie amir, kawan ima, aku kenal dia masa dia putus cinta dulu, aku nie kira pakar motivate dia ahhh. hahahahhaha 
dan bersama dua versi, satu tangkap pakai 5s satu lagi pakai z1. 
phone dia kanan aku kiri.  tapi dua2 nampak aku comel. so tak payah ahh nak comment apa apa lagi kann. erkk
nie abang senior. aku amik gambar dengan dia sebab nak  tolong cover member jea -,-
okay, nie kak syihaaa, dia ada sedara dekat sisme, nama dia nazmi. hahaha cube teka nazmi mana? erkk



okayyy nie awekk cungggg elin. tengok ahh crown aku same dengan awek cun kot. sape tak bangga  ? haha
okayyy yg bawah nie semua dengan budak kelas. tapi tak sempat nak amik dengan semua punn.


 okay nie eqin.

nie awek cunn sherodzzz. aku selalu share cerita dengan dia. sebab biasanya dia kenal dgn org2 yg aku ceria tuu. haha

 nie yasmin , duduk sebelah rumah aku. biasa kalau aku bising dal bilik, mesti esok tuu dia tanyaaa.


  
nie nurul, kawan tiqaa raub. dia selalu kata aku macam tiqa raub, rupa pun ada sikit. tapi tiqa raub gangster dekat sekolah, aku nerd haha
okay dia lah yg banyak tolong amekkan gambar sebenarnyaa hahha. bangga tak aku letak gambar kau sorang2 dalam blog


nie aiman syafiqa, duduk sebelah aku masa kelas
nie awek cun tadi . nama dia shahellin
nie aini
nie sheraaa, aku suka tengok dia sebab dia pakai braces. hikhik

nie niesa. duduk sebelah rumah jugak

nie auni. suara dia kadang2 gangster jugak macam ella

nie feraaaaa penolong class rep. gelabah aku teruk tapi dia nie lagi teruk 

nie uyun. cuba teka  muka dia macam siapa dekat batch aku? dah tahu diam jgn sebut . haha

nie arep. tinggi dia lebih kurang aku jea -,- 
dia kenal tiqa raub, jeng jeng jeng haha
dia suka kacau orang. tak matang
nie akmal, dia gangster
nie kirin, dulu kat benz ada meber macam izzue islam, skrg member macam nazim othaman pulak
 
dann last . nie hadi. dia nie aku perasaan kalau pagi2 kelas tu dia bau sabun.sabun tu familiar bg aku. aku syak sabun dia dettol atau antabax . ke aku salah eja

okay dah sekian saje dari saya, terima kasih

Friday, August 8, 2014

falshback

Bismillah

haiipppp hihik selamat hari raya maaf zahir batin. sorry lah kalau termengumpat dekat blog nie ehh :')
sbab tajuk pun falshback. maka \dengan ini aku akan mnceritakan kisah flashback aku.

okay lupa nak cakap. page aku tu aku dah edit sikit, lepas tu header blog dah takde gambar comel terpampang besar lagu dah. tu yg baru tapi tak sempat nak edit, hanya sementara.kotttt..

seperti yang semua sedia maklum , 4 Jun yang lalu merupakan hari dimana aku diisytiharkan sebagai penonton 18sx yang berdaftar. dan sememangnya pertama kali aku sambut bukan di rumah. dan sememangnya ketika itu sedang berlakunya mds dimana aku terpaksa menjert jerit "wonderful""wondeful"

walaupun sedikit hambar lagi lagi tanpa ucapan dari yang tersayang, namun aku tetap bahagia, dngan adanya rakan rakan yg sentiasa berada di samping aku. okay aku tipu.
takkk. sebenarnya aku nak cakap. walaupun kekasih jantung hati kelopk kasut aku tak wish, tapi aku tetap gembira sebab masih berjuta lagi yang ingat aku, hushh.

dan ibu dan ayah aku pun datang masa birthday aku tuuu :')
Alhamdulillah untk kehidupan yang kelapanbelas tahun ang semakin matang ini. teima kasih jugak kepada mereka yang tidak lupa menghantar pesanan ringkas sms mahupun ws tulis wish panjang panjang pak hang buat orng nangis :')
terhru k terharuuuuu.

okay. dah sebab dah lama sangat berlalu. jadi aku lupa apa yg patut disentuh dalam bab ini. baiklah berkenaaan hari raya aku pulak.

okay raya tahun nie bahagia sikit. sebab crush wish malam raya . like uuuuuu muahahahahahha

just imagine, someone yg kau minat*aku tak minat punn, just buat buat stock jeee. erkkk* , yg kau tak pernah langsung tegur, tak pernah apa apa lah, tiba tiba k tiba tiba, wish kau masa malam raya. uuuuuu berbunga bunga bak hang. bhahahahahaha  okay dahh

lepas tu lepas tu yg paling amat bahagia bila baju raya aku dengan kekasih gelap*yg bila jalan dalam gelap nampak baju jea* tiba tiba tertukar tema baju dengan aku masa tahun 2011. masa tuu tengah gaduh jugak . so i was like "adakah ini jodoh?" muahahahahahah

tahun nie aku macam busy gila asik keluar jea masa raya so bila orang kata nak datang rumah aku pun asek"aku takde""aku takde"

adalah beberapa yg sempat datang*identiti dirahsiakan* yang lain semua kawan kawan ibu dan ayah.
makanya saya akhiri post kali ini dengan beberapa biji gambaraja yg menggambarkan kegembiraan hati ini di pagi raya. labih gambar mohon ke instagram "Eikafaiz" . mekasihhh








Monday, June 30, 2014

Jasinku, kehidupanku

heyyyy lama kann tak dapat mengikuti perkembangan akuu, HAHA
so, since my new life begin, i got many things to do and i have no time for everything. erkk poyo kann ? haha
so sekarang nak kene cerita dari sesi pendaftaran ke cane ? haha
1 JUN 2014, hari pertama , hari bertuah. haha. dia macam datang tapi tak tahu nak bawak apa since my house to UiTM Jasin just need only 10 minutes journey. jauh sangat tu kann? 
orang tanya "kau nie tak bosan ke jasin jasin jasin?"
kau expect aku kene jawab apa sebenarnya ? 
bukan setakat bosan, kau tak tahu aku dah menangis merintih kesedihan sebab "kenapa dapat sini?" 
campur siap tolak maki dengan ayat"kenapa uitm bukak cawangan kat sini?!"
 okay macam tak payah nak ungkit cerita sedih sekarang kann.
 okay nak gambau comel sikit masa hari pendaftaran
 
  

macam biasa lah kampus baru semua kemudahan terancang kecuali kecuali haaaaaa malas lah nak type.
dan line dia pun macam hidup segan mampus lagi baikk. line maxis dia, keluar bilik jea terus kosong
so, sebab dah matang sikit, aku pun guna lah celcom for mobile data.  dan ramai contact aku thru ws guna number maxis dan memang alamatnyaa setiap kali aku on wifi henggfonn nokia sebulan sekali lah baru dapat kann. in case anything just wechat no maxis  hahah bajet ada orang nak contact je kann
  
macam biasalah masuk masuk ada orentasikannn
seminggu. masa first second third day tu aku rasa macam nak lari balikkk, depukkkk ahhh kann
dia macam senior yang tak best tapi bukan semua senior. kami attack sorang jewwwww. 
sorang yang telah menjatuhkan maruah kami yang ramai. pehh sumpahh jangan dikenang kalau tak merana 
sampai sekarang kalau aku jumpa dia memang aku yang kau tengok 24 jam senyum nie terus jadi serious macam pensyarah yang dah ada phd. erkk

dan semestinya setiap kali terserempak memang haaaaaaaaa hahahahahahaha pity on you lah , sape suruh layan kami macam tuu. sekali kau buat sampai bila bila aku ingat.


 
so nie sepanjang mds lahhh. mula mula aku dengan anak azizan jewww kat sini lepas tuu tiba tiba ada sidan masuk  jadilah 3 orang warga #DeZlatanera
 
aku telah ditempat kan bersama 5 orang yang lain di dalam satu rumah  
bilik 3302, aras 3 gemala A
iaitu dari kiri : Lily, Iffa, Maiza, Murni, Ima dan saya. hikhik
ima tuuu roomate aku, bilik A

tapi dia macam ada puak sikit ahh dalam rumah tuu, hahahahhhaa
kami bertiga mereka bertiga
dan nie masa berjalan di kampung sri mendapat sebab bosan sangat. dapat keluar ke kampung sebelah pun heaven gua cakap luu hahahaha
nahh selpie teruk angattt



okay yang atas nie cerita masa kat masjid Al Ghaffar ada ceramah ustazah siti nurbahyah dan suami. 
nie cerita jantung bergetar sikit hahahahaha
"masa tu aku tengah main fonggg, lepas tu, pengerusi majlis jemput ustaz baca doa, lepas tu aku pun macam dengau tak dengau jeaa nama ustaz yang dia panggil tu, tapi nama bapak dia jelas sikit ahh aku dengau. lepas tu bila ustaz tu start baca doa aku pun letak fon pandang depan , and u know what, jantung i terus dup dap dup dapp sambil tangan menggigil tunjuk depan dan tertunduk hahahahahahaha aand they ask me why dan satu ayat je keluar "ex aku" hahahahahahahaha tak payah nak ex sangat lah. dia nie someone yang aku suka lama gila masa kecik kecik lepas tuu macam suka sama suka kejap sebelum masuk selandaauu. aku pernah cerita pasal dia duluu tapi entry tu dah padam hahahahaha. ustaz tu 19 , dulu tak baik macam sekarang. tapi Alhamdulillah dia dah beubah sekarang. haha . ada lah jugak main tegur tegur kat fb kadang kadang. uuuuuu ima  pun jeles mula mula tak caya tapi bila aku certa dia pun macam pasrah dan ayat "untunglahh , kenapa aku tak dapat macam kau" hahahaha
kau faham tak perasaan bila someone yang kau pernah "bersama" sekarang dah berubah dan kau dah lahh dah lama gila tak jumpa dia, alih alih jumpa dia dah jadi ustaz dan mengetuai doa untuk orang kampung ? dan masa tuuu kau dah lah rasa feed up tentang cinta hatii dan bila nampak dia hati rasa dup dap. haaa amekkauu ayat kemainn. haha.okay dahh cukup pasal cinta muda mudi " 
bagi aku , aku tak pernah bercinta, cuma sekali jea aku serious dalam menyayangi seseorang. dan prasaan itu sampai sekarang HAHA
okay sambung. 
nah selpiee lagii, dapat dengan housemate suka selfie memang cenggini



okayyy nie pulak beberapa hari selapas anak sidan masukkkkkk. 

 
lepas tu lepas tuuu ada orang yang rupa dengan someone yang aku macamm "ermmm" dengan dia masuk kat situuu. perangai dia pun sama. so aku rsa dehell dah lah satu kelas dengan akuuu. menangis siutt
tapi apa apa punn kehidupan perlu diteruskan. aku bajet bajet tenang jeeaa dalam kelas .

okay nie bukan selfie tapi lily yang amekkan tauu. haha rasa macam comel sikit ahh sikit 

okay itu dia anak azizan, anak faizatul azreen dan anak rosidan 
#DeZlatanera haaa. 
so Ahza Afiqah kelas CS1101C, Nurul Atika CS1101A dan Syaheera Rosidan CS1101B
tiga tiga lain kelas. syeraa kolej sama blok dgn aku tapi ahza blok sebelah. tapi selalu jea jumpaaa

nie puunnn, ima tu semak k semak haha

okay nie serious aku just posing2 nak amek gambar padahal dyorg nak amekk gambar budak belakang sana. aku nie kira tukang cover jea sebanranya pada mulanya. tapi lepas tak dapat nak amek gambar orang belakang dengan sempurna, tiba tiba keluar lah pulak gambar bajet ayu comel habis nie haa XD 

okayy, aku kelas counter strike 1A. setiap kali kelas aku duduk depan sekali betul betul depan lecturer 
dan jarang sangat lah bercakap dalam kelas tuu. dia bila dengan perempuan jeaa aku tunjuk perangai tapi depan lelaki siap terdiam dengan perasaan takut teramat. aku budak benz tauu tapi aku takut dengan lalki kat sini . aku pun macam pelik kenapa sebenarnyaaa. 

sebab tu dear boyfriend , tak payah risau, insyAllah saya setia . ahahaha entah boyprenn mana tahh. 
okay luahan perasaan lain kalii . sebab rasa macam panjang je kann entry kali ini. haha okay byeee