Pages

Wednesday, January 1, 2014

Kamar Sebelas Modenas :3

olalallala , hai anak anak :3
sebenarnya , akak comels nie dah lama nak update pasal awak awak semua , tapi , akibat kekangan masa yang melampau , terpaksa saya tangguhkan .
oleh kerana beberapa hari sahaja lagi anda ingin menyambung pengajian anda di selandar tanpa saya di sisi , saya pun gagah kan lah diri mengupdate pada malam yang berbahagie nie
sebenarnya orang nak update semalam , tapi tengah tunggu nak upload gambar , tiba tiba tertidur , rasa macam hambar sekejap .

okay , mula mula bila list dorm untuk 2013 keluar , aku rasa macam , ohh gila hape letak aku kat sini. form five yg ada hanya aku , mazni dan shifatil , apak dia . baik baik semuanya . lepas tu budak budak lain pun baik , aku punya lah stress waktu tu sampai terkeluarlah ayat
"bagus lah tu letak aku dgn budak baik baik . kau tengok , aku ajar semua budak dorm aku jadi jahat . nak sangat kann "

ini lah dia , akak senior tingkatan lima dari dorm aku . Mazni Razak , Atika , Shifatil Ulya . nampak tak dua org di sisi tu ? nampak baik sekali kann ? bhahha .
okay , start dgn Mazni . dia nie satu dorm enam dgn aku masa form four , boleh jea sekepala dengan dia nie . nampak baik kann ? tapi gangster nauzubillah . lagi jahat dr aku . yela , muka baik sapa sangka budak jahat kann ? dia nie tidur sebelah aku , kami sekatil sebantal . ehh . kitorg tak selalu lepak , sebab dia selalu merayau , tapi sebelum aku tidur atas katil aku mesti aku pesan dekat dia macam nie 
"mazni , nanti tidur kat katil tau , jangan biarkan aku sorg sorg , esok bangun kejut "
mazni pun jawab "hmmmmmm"
aku kalau emo , dia lah penenang . erk . kalau kitorg golek golek atas katil berdua jea , nanti mesti semua rahsia aku terbongkar . dia selalu tanya macam macam . dia tahu semua pasal aku dgn don , banyak nasihat dia nie . dia pernah cakap semenjak aku gaduh dgn don banyak sangat perbezaan aku . cara aku layan budak budak dorm , cara aku cakap , cara aku gelak , semua benda lah dia perasan . memang tak boleh cover . dia selalu mengesyorkan aku makan madu . stiap kali aku selsema , dia paksa aku makan madu , bersyukur gila dapat dia nie . aku ingat lagi , aku pernah sekali demam , dia amik towel , basahkan , tuam kan kepala aku . kalau aku sengugut pun , dia lah yang mengubatinya dengan pelbagai cara . 
macam macam sangat kenangan dgn dia , banyak kali dah dia nampak air mata aku menitis . setiap kali berbual malam malam sebelum tidur tu , mesti dia buat drama air mata . dia selalu bukak cerita pasal don yg  buat aku terjatuhkan ego aku . terima kasih lah kak mazni .

next , Shifatil . jarak sikit katil aku dgn mazni , katil dia . dia nie , setiap kali aku balik dorm emo , mesti dia yg menjadi saksi , dia lah yang menyjukkan hati aku . aku pun kalau bosan jea , melingkarlah atas katil dia , godak apa yang patut , cerita lah semua yang jadi . dia selalu bg pendapat yg bernas . kalau chemist jea , aku belajarlah dgn dia . dia pun sanggup melayan kerenah aku yg takde perasaan langsung dekat chemist nie kan . dia nie pun sama , nampak baik tapi gangster . semua barang haram dia bawak tapi aku tak . lepas tu , bab bab masakan , aku suka tanya dia . aku kan suka baking baking nie , banyak juga resepi yg aku amik dr dia . macam macam dia ajar aku buat tapi aku tak buat lagi . haha . lepas tu aku pernah kata aku nak ajak **n kahwin kat thailand , lepas tu dia pun ajar aku amik train dr sini nak ke kelantan , lepas tu pergi thai . dia bgtahu aku tempat tempat menarik nak berbulan madu lepas kahwin lari tu . semua benda lah dia cerita , pangalaman dia kann , ade rezeki , aku try . erkk . 

okay , ini Atiyah Husna . budak form one .dia memang lagi tinggi dr aku , jangan risau . dia punya katil atas katil aku , locker pun sebelah locker aku . bedak dia , sikat dia , perfume dia , makanan dia , coklat dia semua aku punya . aku ada share besar dgn dia . dia nie kalau aku sorg sorg kat katil , dia pun mesti lepak sebelah locker dia , berborak sakan dgn aku . tak heranlah kalau semua rahsia aku dia tahu . takpe , aku pun tahu rahsia dia banyak . lepastu aku selalu rampas coklat dia , ugut dia macm mcm , nanti aku menag , lepas tu dia bg aku kitkat satu . muahahahaha .dia pun jadi perantaraan aku dgn bdk form lain , kalau aku megirap ngn budak f1 , aku bgtahu dia , nanti dia pesankan .muahahhaah.Qila ada scandal dgn abg dia nie , so , sape buli dia nanti qila back up .  aku pu selalu surh dia pijak badan aku sebab dia paling boleh aku tampung
ini Yasmine Hamka . budak form one jugak . dia pun tinggi . aku dgn mazni selalu nak buat dia nangis tapi selalu tak jadi sebab tak sampai hati . dia selau bawak sambal goreng . sedap gila , kitorg selalu makan lagi lagi kalau lepas latihan rumah sukan , cepat gila habis . masa mula mula masuk dulu , dia homesick , lepas tu dia pernah kene sound dgn senior dia , lepas tu nangis , lepas tu ada org bgtahu aku . kira macam aku nie kd berwawasan lah . aku pun panggil budak tu , aku pun , keluarkan kuasa veto aku . masalah pun settle . haha . kalau aku tak ambil tindakan , aku rasa dia tak dduduk sekolah nie lagi  . mak dia pernh dtg dorm , mak dia borak dgn aku , suruh aku tengokkan dia , macam mcam jugaklah mak dia cerita dekat aku kann . aku pun , tolonglah jaga dia , kebetulan pun , itu memang tanggungjawab aku kann . lepas tu aku harap , senior tahun depn capaikan misi aku dgn mazni , buat dia nangis , terima kasih

ini pulak Syamimi . dia nie gedik . sangat gedik . haha . sikit sikit "alaaa kak tity" sikit sikit "alaa kak tity"
mengirap aku tengok . aku pernah tebuat dia nangis , dia merajuk teruk gila , lari sana sini , satu dorm kejar k . over gila nak mati lah merajuk dia . aku sebersalah gila sebab buat dia nagis , padahal dia tak salah , sebabtu , aku pun terngangis jugak . first time kot aku nangis sebab junior masa nie , gila segan oiii . dia nie paling gangster sbb setiap kali gotong royong dorm jea , dia takde . nasib baiklah budak tahfiz , kalau tak , dah lama kene pukul . doakanlah org berpeluang jadi hafizah jugak tau

nie Aizzah Izzati . budak form two. dia nie kalau aku tunjuk kat kawan kawan aku semua kata dia baik . tapi semua tak kanal dia lagi . bila aku kata dia buat aku semua tak percaya , kata aku pulak yg selalu buli dia . masalahnya semua org tak pernah nampak kesan lebam dekat aku . tu pasal semua kata dia baik . semua org tak pernah nampak kejahatan dia , dia selalu buli aku , paling selalu cubit akulah . cubit sikit sikit takpe , nie sampai 3 4 hari bertanda . mengirap je dgn dia nie . lepas tu selalu kata aku tak matang , padahal , dia yg tak matang . aku pernah buat dia nagis , dua kali . muahahhahahahhahahahahahaha . tapi kira baiklah org nie , org pujuk balik tau .aku pun pernah guna nama dia masa text ipan , dia pun marah . muahha . lepas tu kalau dia cubit aku nanti aku bgtahu **n , tp dia tak pernah ambil tindakan sbb ingatkan budak nie baik sangat . lepas tu , dia la junior paling tak takut dgn aku .
 
ini pulak Arissaa . budak form two  . dia nie dgn aku macam adik dgn kakak . masa mula mula dulu , ramai jea mengirap dgn dia cerita dekat aku . aku ilek jea , bhahha . biasalah ,org kalau tak kenal kita , judge kita macam macam kann , kite kene ilek jea . dia nie , setiap kali masa lapang , mesti ajak WWE dgn aku , pernah tengok perempuan gaduh tarik tarik rambut tak ? haaa , kitorg lagi teruk . sebab aku nie takde adik perempuan dekat rumah , aku pun anggap lah dia nie macam adik aku . aku wrestling dgn dia macam dgn jaei . WWE dgn dia siap baling baling rambutan , lepas tu , bila dia diri atas toto , aku tarik toto tu , lepas tu dia jatuh , aku pun gulung dia , lepas tu aku pun menang . lepas tu kalau dia baring , aku pijak diaa . muahahahahaha . lepas tu kalau kitorg bosan nanti dia pun buat konsert suara hantu dia . menari macam org gila . haaaa , dia lah yg tak matang .
 
ini Izza . form two jugak . dia punya blur sampai kalau aku marah dia , memang tak lepas sebab tak pasti dia bergurau ke hape . dia lah yg paling menghiburkan hati kat dalam dorm tu . dia nie pemes . org pena panggil dia primadona . tapi lepas lagu sayang keluar jea org panggil dia Izza Syae . mcam hot kann? masa awal awal dulu aku keliru dia dgn Aizzah . lepas tu , dia nie budak pandai . lepas tu dia selalu cerita pasal org gila . dia nie kalau tak pernah marah aku rasa . tapi kalau dia marah dia lain sikit . dia pernah marah senior bgtahu aku . dia memang baik sgt sampai org buat salah kat dia pun dia tak kesah . aku pulak yg mengirap tengok dia baik sgt sampai aku yg bg idea kat dia macam mana nak minta brg dia . dia pun selalu cerita kat aku pasal adik beradik dia , aku suka dgr pasal adik dia . memang gelak kalau bercerita dgn dia nie .
ini Aimi . form two . okay, dia pakai braces . aku pernah gantung hanger dekat braces dia . muahahahhaha . lepas tu , dia suka cari gaduh dgn aku . megirap jea . haaa ,aku pernah berbalas kata kata pada suatu oetang dgn dia . lepas tu , malam tu dia demam . muahahahah . aku pun kata kat dia " tulah , gaduh dgn org sampai demam" muahahaha . dia pun cerita lah kat mak dia . bhahaha . org dekat keliling dia mesti ade kaitan dgn aku . ikhwan pernah jadi fasi dia . since tu , dia pun cerita lah dekat aku pasal ikhwan . wan , aimi minat awak ! muahahahahaha . then , ade kawan abg dia pun pernah tanya dia kenal tity tak . dia pun cerita dekat aku . aku pun terkejut sbb tak tahu mana org tu kenal aku . akhir kata , aku selalu mengirpa dgn dia sampai aku pun selalu buli dia . muahaahhaha . bukan aku yg buli , arissa tau , aku sokong jea . hahaha . bye aimi . kikiki
 
ini Izzati .form three . dia akak ipar aku . erkkkk *okay , nie rahsia dorm . aku dgn dia nasib selalu sama . banyak sgt lah persamaan  aku dgn dia nie . bila aku bosan jea aku pergi kat katil dia . berkongsi kongsi cerita . semua rahsia lah kitorg share . tak hairan lah kalau aku tahu macam mana perangai acad . muahahhaha . okay atie , hidup kene tabah . kita canntik kot . sorg buat kita macam sampah , sepuluh dtg tlg bersihkann *ehh mcm tak oernah dengar perumpamaan ni . dia lah paling selalu tlg aku pagi pagi clearkan dorm . aku suka adik dia yg comel tu . adik dia pun suka aku , dia selalu dtg dorm . muahahahahah . adik dia serious comel ,mazni selalu buat adik dia nangis , aku jugak yg pujuk . atie nie pun selalu lah lepak dgn aku , semua baju dia baju aku , muahahhahahahaha . aku selalu pakai baju dia sbb perasaan aku kurus macam dia . ehh
 
ini pulak Aina . form three . dia memang tak matang . dia selalu cakap "kak tity nie macam budak budak" padahal dia yg macam budak budak . barang dia semua macam budak budak . perangai lagilah budak budak . haaa , dia sama dorm dgn aku masa dia form one .semua keturunan dia ade dekat sekolah . muahhaah . paling best masa birthday dia . banyak kali dia kene dengki . masa dia sorg sorg dlm toilet , kitorg tutup lampu . bhahaha , kesian gila . mak dia vogue gila . ayah dia macam dia . macam budak budak . haha . abg dia pun sama . adik dia bulat mcm dia . dia selalu minum ice lemon tea dlm dorm . haa , dia ade scandal dgn adik kpd salah sorg senior . aku kalau nganjing dia nanti dia marah . 

okay form three lagi sorang Hanim . takde pulak gambar dgn dia . anggap lah dia invisible . okay si hanim nie duduk katil single . katil dia selalu jadi mangsa semua org . aku ongat lagi , satu hari aku balik dorm , tibe tibe dengar suara org nangis kuat gila . mcm hape jea . bila masyuk dorm tengok dia yg nangis . toucing gila .haa , org panggil dia hanim manis . dia ada scandal jugak . tp aku tak ingat pulak sape . lepas tu , dia baik dgn Shifa sbb nak tackle adk shifa . dia selalu tanya pasal aidil . bhahaha . cita cita dia nak masuk benz . okay , mcm jahat sikit aku post pasal dia kann .
ini Aisya Shakirah . form four . dia ade pakwe MTD . kalau pape jea , mesti pergi kat katil aku , mengadu . muahahah . aku ada sorg kawan mtd .kalau nak tahu perkembangan mtd misalnya mtd buat ape , balik bila , semua aku tanya dia . muahaha . okay , rahsia dia kat tangan aku . dia pun selalu pass brg . ehhh bahhaa . dia dr SYSTEM . pasal tiqa raub semua tahu dr dia . dia kata Tiqa mcm aku . biasalah , sedara . ahh dia nie banyak kali dah nangis depan aku . ilek jea. kalau gaduh pun carik aku . masa mula mula dia masuk ,aku yg panjat katil dia sbb nak kasi dia bercakap . kalau tak diam jea . dia pun paling selalu takde dalam dorm .
inilah dia Maisyarah . dia form four . aku rasa dia lah paling penyabar. semua org pijak kepala dia , dia ilek jea . tapi bila sekali dia lepas , memang pedas . mai nie pun tak matang jugak . dia selalu jea layan aku tanpa jemu . haaa , awal tahun dulu , kitorg busy cari color cat untuk dorm . aku ade pilihan color aku sendri . punyalah susah nak describe . macam macam color kitorg campaur kan tp tak jadi . kebetulan pada masa itu dia lengkap berbaju kurung . aku pun terpandang baju dia . tiba tiba mata aku terlekat dekat satu color kat baju dia . aku pun cakap aku nak color cat macm tu . dia pun suruh potong kain dia jadi contoh . sebersalah gila masa tu . aku pun potong jugaklah . bahaha . banyak jasa baju dia dekat dorm 11 tu .
 
ini Nabilah . form four . dia sama dorm dgn aku masa form 1 form2 dan form four  . satu family dia kenal aku dan aku kenal satu family dia . dia nie sgt pendiam . lepas tu petang petang , aku selalu belajar add math dgn dia . soalan buku teks dia yg aku tak pernah buat tu memang paling pehhhh sampai kdangkadang aku tanya **n . every weekend mak dia dtg . lepas mak dia dtg jea mesti dia bawak balik makanan untuk aku . gila terharu . aku belajar kereta dgn ayah dia lah . pakcik mail tu . ade empat org saing dgn aku jadi anak murid ayah dia . aku , **n , syimir , naim . rahsia dia nie semua aku tahu . masa aku praktikal driving dgn ayah dia , aku borak pasal dia jea . ngumpat kah kiranya . dia pernah kantoi gambar dlm purse dgn aku . bahahahaha . dia pernah kantoi dating dgn adik sbp aku jugak dkt pintu kelas . muahahahah . haaa . setiap kali aku balik dorm , katil dia mesti tegang . aku poun dengan penuh perasaan dengki , berlari dari katil aku , dgn pecut nya dannnnnn "panggggg" terlandinglah aku di atas kati dia . bhahaha . memang dia tak penah lah menikmati saat saat katil yg tegang setiap kali lepas sesi persekolahan .
 
ini pulak Aqilah . form 4 jugak . dia ada abang . kiranya dia adik ipar aku lah . erkkk . okay masa mula mula aku satu tahu aku satu dorm dgn , pehhh memang ahhh . dulu memang tak baik langsung . tapi lepas dah satu dorm , memang rapat nak mati . masa dekat dekat nak spm , dia selalu baca novel . aku yg tak boleh baca nie pu selalulah jugak suruh dia cerita semula dekat aku . aku tak boleh tengok dia bersendirian , nanti mesti aku dtg menyelit sebantal dgn dia . lepas tu share MP3 . nanti dia suruh aku dengar lagu macm mcm . lagu dia semua toucing touching . lepas tu dia ade tulis novel . haaa ? dlm novel dia ada nama Adam Mukhriz tak silap aku . okay , masa org kerja hari tu , boss org punya anak nama dia Adam Mukhriz , sumpah comel , rambut perang sikit . dah besar mesti handsome . *sedangkan che tah pun boleh kahwin dgn zain apatah lgi aku dgn si adam tu . okayy , tak masuk . masa org nampak budak nie , org teringat Qila .  okay si Aqilah nie lah pengganti aku . dia amik kerja aku untuk hari vila . dia jadi AJK makanan macam aku , dia ganti aku jadi Timbalan Pengerusi Kelab Pengguna , dia ganti aku jadi Bendahari Modenas , dia ganti aku jadi KD . lagi satu jawatan dia , dia tak ganti aku , dia ganti akak aku . bahahahaha . perangai aku dgn dia lebih kurang jea . okay Qila , selamat menjadi pengganti yg terbaik

okay , masa mula mula aku masuk dorm nie , aku tak tefikir nak jadi KD .  sbb aku rasa mesti takde sapa nak jadi kan aku KD sebb aku kan jahat , gangster . hari first masuk dorm aku yg mula ajak dyorg mop lantai . biasalah , kak tity kan , mana suka tengok habuk habuk nie . masa mula mula kemas dorm semua mcm tinggul . aku , mazni , shifa jea gerak . budak lain nak ckp pun tidak . macm kayu semua org . sampai aku terpakse suruh semua bercakap . semua org mula mula masuk diam , bila dah kenal , baru semua bising tak hingat dunia . 
lepas tu semua cerita kat aku budak budak ngadu aku garang . padahal aku baik jea . muahahha . 
aku paling tak suka kalau aku balik dorm penat penat kasut tak susun , stoking berbau , dorm bersepah , nanti aku emo . sekali jea aku keluat suara , baru semua kemas . itulah pentingnya suara . aku suka budak budak dorm aku sebab bila aku balik dorm aku tak rasa macam dlm bilik mayat . semua pandai bercakap . lepas tu , dyorg res[ect kalau aku tengah marah , klau aku ade problem , dyorg tlg bagi idea nak sttle . lepas tu kalau aku bosan m aku ajak dyorg main silence killer . makanan jadi taruhan . lepas tu , semua yg masuk dorm mesti ade abg . ehhh . haha . lepas tu , aku kalau marah aku diam , malam lepas najmulail baru aku lepas . so , esok nya baru semua berubah . lepas tu aku kalau balik dorm , emo emo , meki meki , semua org diam sekejap . respect lah kirenya . 
aku tak pernah kesah org nak kata dorm aku bsing ke , krg hajar kea , sbb aku yg ajar dyorg . aku ajar dyorg supaya org tak pijak kepala kita . aku yg ajar  dyorg supaya tak jadi mayat dlm dorm . 
haaa , setiap weekend , aku ajar dyorg jadi pembersih sikit . gotong royong dorm , tak hairan lah setiap kali inspection dorm aku menang . walaupun semua org tak puas hati . yg mengirapnya , aku tak faham macam mana pemilihan dorm terbaik dipilih , jadi , aku harap , penghargaan pada dorm yg selalu menag inpection akan dibuat secara tekliti . aku harap hakim bertindak jujur . 

maka dengan ini , aku harap dorm sebelas , dimana akulah yg menjadi pemimpin pertamanya akan sentiasa melahirkan generasi yg sentiasa berjaya . goodluck guys . doakan kita semua berjaya . doakan org , mazni , shifa berjahay dlm spm , dan berjaya tempuh dunia luar . jangan nakal nakal . org syg korg , jaga diri semuanya . jaga dorm baik baik tau



nie jea yg sempat i upload , yang lain amik kat FB ehhh , bye sayangssss :*















No comments:

Post a Comment