Pages

Monday, April 21, 2014

interview in UITM for TESL

bismillah

hello . hihi . cause i think sharing about an experience in a blog is just useful for others . aecechh . haha
okay , 19/4/2014 yang lalu , aku baru sahaja menghadiri sebuah temuduga di UITM Lenduu duu duuu for this course. aku tahu aku dapat iv nie petang isnin. so ada dalam 4 ke 5 hari jea masa prepare. selasa tu memang tak sempat sebab iolls lepas singapore with my mum. ada selasa rabu khamis jea. start selase tu aku dah start speaking. aceceh . khamis tu aku dan rakan batch yg lain pergi lah ke sekolah untuk minta sijil dan tandatangan semua berikutan ramai ada iv sabtu tu. mujur ada seorg bessprenn merangkap dreber yg baik hati. ekeke. untuk iv nie aku just bgtahu a few people jea sebenarnya. sebab segan dohhh. hsahs. tapi sebab aku rasa pengalama iv nie berguna untuk next generation , maka aku pun share lepas dah iv. haha

aku punya iv sesi petaang pukul 2. aku sampai pukul 12 lebih . aku syak aku dgn awin jea budak sekolah yg mohon course nie. sebab kitorg jea ada iv.  tapi awin pagi. so aku tanya dia pasal semua ahh. iv nie ada dua part ,. first part was writting. it was about 15 comprehension ques and one essay and second part was iv lah.
comphre dia memang serious high level english beb. susah gilaaa. haha . and essay i got tittle of "ways to make malaysia as a  favourite place" tapi awin  dapat " ways to lead healthy life" kott. comphre + essay in one hour. fikir sendri lahh . payah makk aihhhh. i couldnt finish it . after writting exam tu kiorg kene tunggu about 15 mins untuk ujian seterusnya.
untuk iv , there were three panel. and i got panel number 3. daan aku jumpa sorg member baru. hanis aqilah namanya, dari mrsm kem terendak .
nyol kenal. ekekekkeek
okay after habis jea ujian bertulis aku baru bukak fon tengok ada aimi wish good luck . lepas tu aku call dia . lelaki jawab. so aku admit tu abg dia si acai . siap ajak aku borak . macam tak kelakar. last last tu red dan zariq. hamabu dohh. segan tauu. haha. before nak tunggu next sessioan aku lepak lah dgn aimi zhariq dan red sebab dyorg iv seni bina tak habis habis lagi dr pagi bebbb. lama gilaaa.

nest session was iv. interviewer aku sorg laki melayu dan sorg wanita india. and they were just fun. beast k . lama gila nak tunggu turn beb. aku dapat no TIGA BELAS, rasa tak kelakar . haha tak tahu nak kata jodoh ke apa . hahahahahaha . sementara tu aku borak lah dengan gadis gadis lainn . budak laki kitorg tak ramai dohh . but seriously dyorg sgt kacaks. hahaha .   bak kata aimi " tesl dohh mesti ramai hensem" haha betul la tuu . ekekek .
aku masuk , duduk. first introduce . lepas tu dia tanya wa pasal current issue beb. padahal before before aku tak kene punn . haha nevemind. im fine. aku jawab dgn tenang cehh lepas tu dia kata "wow this is good. i think you should write a blog about current issues as you know about what happen in our coutry" and aku jawab " but i dont think people wanna read it  whenever i write" lepas tu dia gelakkk . haha tak kelakar . lepas tu dia tanya aku suka buat apa, baca buku apa . banyak lah . basic jea dohh . kalau kau okay speaking everythings gonna be okay . jangan risau . kau hanya perlu mahirkan speaking jea. confirm sennang nak iv

aku habis dala 5.30 kot . lama gilaa . but Alhamdulillah , everything was just fine. aku tak mengharap dapat sangat . sebab susah kot nak dapat . ramai gila yg better dr aku . aku berserah . ada rezeki dapatlah, takde rezeki , mungkin Allah dah sediakan kan yg lebih baik .

aku nak cakap masa iv dgn alumni dulu, alumni tu ajak borak . ekeke masa tu bi aku hancur sebab aku malu dohh nak speaking dgn org yg aku kenal . masa tesl nie lah aku speaking habis sebb no one know me kann .
okay dah., terima kasih ;)