Pages

Wednesday, May 14, 2014

reunion #BudakBenz

Bismillah
Heyyyyyyy hahahahahhahaha. Berdiri nya saya disini.  Okay tak aku tengah menyiarap sebenarnyaaa. Okay tak kelakar.
Seperti yang sedia maklum, pada 2 dan 3 Mei yang lalu, kami #BudakBenz telah mengadakan reunion katakauuu di Joned’s chalet. Kehkeh. Nama chalet dia lain sebenarnya. Chalet tu kat Tanjung Bidara tapi aku lupa apa nama dia. Kami konvoi okay, hahahaha ada tiga kereta tiga motor dan semestinya semua lelaki yang bawak. Hahahaahhaha sebab budak benz perempuan ada tujuh orang, tiga orang ada lessen kereta tapi sorang tak datang, lagi dua org tak boleh bawak, biasalah perempuan kannn.sebenarnyaaaa, event nie dah lama gila rancang tapi asik cancel. sebab macam macam. jadi, Alhamdulillah, atlast benda nie jd jugak. tapi ahli kami tak cukup semua, dari 23 orang, 7 orang tak dapat pergi iaitu, Hakim, Amirul, Hafiz, Afnan, Umi, Fatin dan Ismaja.. tinggallah kami 16 org iaitu 4 perempuan dan 12 lelaki.
So marilah saya cerita tentang aktiviti aktiviti yang dilakukan.

Terima kasih kepada Zhariq yg telah mengambil saya di rumah menaiki libinaaaa bersama acap K pada jam 11 lebih. Lepas tu kitorg pun pergi lah SIS jumpa Mak amek barang. Lepas tu kitorg pun pergilah Tesco  makan kepciii dan tunggu aimi, lepas tu zhariq dgn acap k pun pergilah solat jumaat dan tity dan aimi pergila beli barang yg belum ada lagi. Lepas tu kitorg pun tunggu la budak muar dgn Red macam org gila dekat Tesco. Tapi malangnya si redjaaa dgn bad tunggu kat tesco lain. Apak dia hambar.
Last last semua pergi rumah yaya amek yaya dengan pipa. Lepas tu pergi singgah rumah red amik ayam yg red dah beli dan cuci. Lepas tu kami pun otw ke tanjung bidara. Sampai je chalet semua pun menunaikan lah kewajipan. Setelah itu kami pun berkonvoi tiga kereta ke Pengkalan Balak untuk sesi berbanana boat. Naik banana boat sepuluh ringgit sorang. Apak ahhh. Malas nak cerita pasal yg takboleh berenang punya kes. Haha. sebelum tu, post nie banayk gila selpieeee, so, sorry lah. hahaha
 

Okay malam pulak, kami pun mulalah sesi bbq selepas maghrib. Nampak beriman sikit kan bila semua dah solat. Alhamdulillah.  Ada ayam ada spaghetti. Semua red yg settle kan. Bagus kann ? hahaha *clapclapclap*
 
Lepas jea sesi bbq , kami pun solat isyak, lepas tu semua pun bersiaplah untuk bermidnight movie. Sekali lagi kami pun berkonvoi leeehh tiga kereta. 
 


ada toyol lintas masa kami selpiee

 Sampai jea kat DP, Nyol pun dah tunggu.
 

 aku pun bermanja lah dengan yaya
 
 Kami pun tengok lah movie. 
 
Nyol pun telah berkelakuan pelik pada malam tersebut. Aku rasa satu panggung menyirap. Hahah dan Yaya pun telah membuat satu filem singkat yg mampu menggembirakan dua baris penonton. Part yaya nie lagi segan ahh sebenarnya. Sumpah segan. Haha malas nak cerita nanti yaya nangis.
Baiklah kau bayangkan amik ticket pukul 12.10 tak silap aku, habis pun dekat kol 3 lebih tak silap.
 
 So, semua pun berkonvoilah balik ke chalet. Sampai pun pukul 4 lebih, balik jea semua tidur. Lepas tu esoknya bangun subuh jam6.30, perempuanlah.so, sebab awal sangat, lelaki pun tak bangun lagi untuk bersarapan, kami pu ke pantai dalam pukul 7 centuu





Haha lepas tu, sebab nak tunggu budak laki yg lembab sangat, nak guntung rambutlah, nak mandi pantai lah, kami pun bersiap.lepas tu dah siap jalan kat pantai lagi sekali.dan sambil makan meruku

lepas tu, engko bayangkan, dah lama gila nak mati tunggu, dah lapar gila. lepastu terus lah pergi dgn Jariq sarapannya, sekali kau nmpk amin dgn bad dah makan. apak ahhh. pergi dua org jea naik kereta. bukan nak ajak. punylah lama kami berthan kelaparan :(


 lepas makan, kami pun pulang ke chalet, berkemas dan bersiap untuk berbowling sebelum berpisah. malas nak cerita kan pasal score dia. hahahahahahah :>




so lepas berbowling, aku dan jariq pun hantau aimi dan pipa ke mc. dan Jariq pun hantar aku ke rumah. Jariq pun ada meninggalkan wasiat  kepada aku. hahah okay, nanti kau mati aku tunaikan. hihi

nie pulak selpie dalam kereta nak tunjuk siapa dapat duduk depan. 
tak matang kan yaya ajak aku lumba lari sebab nak tengok siapa dapat duduk depan? hahahaha
yaya menang dalam acara nie.




maka dengan ini, terima kasih lah kepada #BudakBenz yang telah sama sama menghadirkan diri bagi memeriahkan majlis kali ini. saya berharap agar next reunion akan genap lah 23 orang. saya ulang 23 orang, haha. insyaAllah. 
terima kasih terima kasih terima kasih




a trip to Sunway Lagoon with #dorm4spm2013

Bismillah

act, benda nie dah rancang lama gilaaa, tapi malangnya, aku tak dapat join mereka pada mulanya. sebab nie lah aku merajuk dengan ibu sampai tak keluar bilik tu. hahha tak matang. dyorg sebenar nya ada kat KL 4 hari 3 malam, tapi aku iman dan yeye join mereka pada hari ke tiga.
 
 pehh atlast ibu kasi aku pergi. kau tahu tak cane perasaan dia. pipa pun boleh najwa pun bolehh. hahaha Alhamdulillah.  meh sini senarai sikit ahli kumpulan, ada Faz , Aimi, Mazni dan Iffa yang pergi KL pada hari ahad. lepas tu hari isnin ada naqiah. lepas tu hari selasa barulah aku iman dan yeye ke sana sebab dan pergi sunway harga masuk RM 40 je beb. kami pun amik lah bas dr MC jam 9.30. sampai mc beli ticket terus gerak. sampai sana tunggu merka di tbs, adalah najwa sekali. lepas tu terus gerak ke suway, jumpa lah pipa. so total 9 org kesemuanyaaaaaa.
 
 uuuu kami pun berjimbaaa. sampai je sana jumpa lah emma maembong bong bong. kehkeh.

 lepas tu masuk lah sunway. sampai lah petang. 
okay nie lepas naik buaian * aku tak ingt nama dia. pehhh kau tahu ya Allah, cuak gila. aku tak tahu lak dia lagi extreme dr genting. kau boleh bayangkan bila laki yg jerit"woii bila nak berhenti""woiii berhenti lah bab*" haaaaaaa. macam macam aku dengo sampai cuak pun nak gelak hihi
SELFIE BERLEBIHAN, HARAP FAHAM

lepas tu ptg ayah najwa amik, pipa pun pulang. kami pun ke sunway pyramid sampai isyak. lepas tu baru balik.

jadi pada malamnya kami pun menginap di rumah pazz di bukit jalil. buat lah cupcake. lepas tu esoknya, kami pun kemas kemas lepas tu singgah jalan tar ,
 lepas tu pulang ke melaka. lepas tu pergi lah jj dgn iman dan yeye. lepas tu ibu ayah pun amik lah dalam pukul 6. engko bayangkan aku dr pagi berjalan lepas tu ibu ajak shopping. pehh mak aihhh, lenguh beb. hahahah tapi aku kan dak dak bar, so aku tahan lahhh sampai malam. okay sekian sahaja.