Pages

Monday, June 30, 2014

Jasinku, kehidupanku

heyyyy lama kann tak dapat mengikuti perkembangan akuu, HAHA
so, since my new life begin, i got many things to do and i have no time for everything. erkk poyo kann ? haha
so sekarang nak kene cerita dari sesi pendaftaran ke cane ? haha
1 JUN 2014, hari pertama , hari bertuah. haha. dia macam datang tapi tak tahu nak bawak apa since my house to UiTM Jasin just need only 10 minutes journey. jauh sangat tu kann? 
orang tanya "kau nie tak bosan ke jasin jasin jasin?"
kau expect aku kene jawab apa sebenarnya ? 
bukan setakat bosan, kau tak tahu aku dah menangis merintih kesedihan sebab "kenapa dapat sini?" 
campur siap tolak maki dengan ayat"kenapa uitm bukak cawangan kat sini?!"
 okay macam tak payah nak ungkit cerita sedih sekarang kann.
 okay nak gambau comel sikit masa hari pendaftaran
 
  

macam biasa lah kampus baru semua kemudahan terancang kecuali kecuali haaaaaa malas lah nak type.
dan line dia pun macam hidup segan mampus lagi baikk. line maxis dia, keluar bilik jea terus kosong
so, sebab dah matang sikit, aku pun guna lah celcom for mobile data.  dan ramai contact aku thru ws guna number maxis dan memang alamatnyaa setiap kali aku on wifi henggfonn nokia sebulan sekali lah baru dapat kann. in case anything just wechat no maxis  hahah bajet ada orang nak contact je kann
  
macam biasalah masuk masuk ada orentasikannn
seminggu. masa first second third day tu aku rasa macam nak lari balikkk, depukkkk ahhh kann
dia macam senior yang tak best tapi bukan semua senior. kami attack sorang jewwwww. 
sorang yang telah menjatuhkan maruah kami yang ramai. pehh sumpahh jangan dikenang kalau tak merana 
sampai sekarang kalau aku jumpa dia memang aku yang kau tengok 24 jam senyum nie terus jadi serious macam pensyarah yang dah ada phd. erkk

dan semestinya setiap kali terserempak memang haaaaaaaaa hahahahahahaha pity on you lah , sape suruh layan kami macam tuu. sekali kau buat sampai bila bila aku ingat.


 
so nie sepanjang mds lahhh. mula mula aku dengan anak azizan jewww kat sini lepas tuu tiba tiba ada sidan masuk  jadilah 3 orang warga #DeZlatanera
 
aku telah ditempat kan bersama 5 orang yang lain di dalam satu rumah  
bilik 3302, aras 3 gemala A
iaitu dari kiri : Lily, Iffa, Maiza, Murni, Ima dan saya. hikhik
ima tuuu roomate aku, bilik A

tapi dia macam ada puak sikit ahh dalam rumah tuu, hahahahhhaa
kami bertiga mereka bertiga
dan nie masa berjalan di kampung sri mendapat sebab bosan sangat. dapat keluar ke kampung sebelah pun heaven gua cakap luu hahahaha
nahh selpie teruk angattt



okay yang atas nie cerita masa kat masjid Al Ghaffar ada ceramah ustazah siti nurbahyah dan suami. 
nie cerita jantung bergetar sikit hahahahaha
"masa tu aku tengah main fonggg, lepas tu, pengerusi majlis jemput ustaz baca doa, lepas tu aku pun macam dengau tak dengau jeaa nama ustaz yang dia panggil tu, tapi nama bapak dia jelas sikit ahh aku dengau. lepas tu bila ustaz tu start baca doa aku pun letak fon pandang depan , and u know what, jantung i terus dup dap dup dapp sambil tangan menggigil tunjuk depan dan tertunduk hahahahahahaha aand they ask me why dan satu ayat je keluar "ex aku" hahahahahahahaha tak payah nak ex sangat lah. dia nie someone yang aku suka lama gila masa kecik kecik lepas tuu macam suka sama suka kejap sebelum masuk selandaauu. aku pernah cerita pasal dia duluu tapi entry tu dah padam hahahahaha. ustaz tu 19 , dulu tak baik macam sekarang. tapi Alhamdulillah dia dah beubah sekarang. haha . ada lah jugak main tegur tegur kat fb kadang kadang. uuuuuu ima  pun jeles mula mula tak caya tapi bila aku certa dia pun macam pasrah dan ayat "untunglahh , kenapa aku tak dapat macam kau" hahahaha
kau faham tak perasaan bila someone yang kau pernah "bersama" sekarang dah berubah dan kau dah lahh dah lama gila tak jumpa dia, alih alih jumpa dia dah jadi ustaz dan mengetuai doa untuk orang kampung ? dan masa tuuu kau dah lah rasa feed up tentang cinta hatii dan bila nampak dia hati rasa dup dap. haaa amekkauu ayat kemainn. haha.okay dahh cukup pasal cinta muda mudi " 
bagi aku , aku tak pernah bercinta, cuma sekali jea aku serious dalam menyayangi seseorang. dan prasaan itu sampai sekarang HAHA
okay sambung. 
nah selpiee lagii, dapat dengan housemate suka selfie memang cenggini



okayyy nie pulak beberapa hari selapas anak sidan masukkkkkk. 

 
lepas tu lepas tuuu ada orang yang rupa dengan someone yang aku macamm "ermmm" dengan dia masuk kat situuu. perangai dia pun sama. so aku rsa dehell dah lah satu kelas dengan akuuu. menangis siutt
tapi apa apa punn kehidupan perlu diteruskan. aku bajet bajet tenang jeeaa dalam kelas .

okay nie bukan selfie tapi lily yang amekkan tauu. haha rasa macam comel sikit ahh sikit 

okay itu dia anak azizan, anak faizatul azreen dan anak rosidan 
#DeZlatanera haaa. 
so Ahza Afiqah kelas CS1101C, Nurul Atika CS1101A dan Syaheera Rosidan CS1101B
tiga tiga lain kelas. syeraa kolej sama blok dgn aku tapi ahza blok sebelah. tapi selalu jea jumpaaa

nie puunnn, ima tu semak k semak haha

okay nie serious aku just posing2 nak amek gambar padahal dyorg nak amekk gambar budak belakang sana. aku nie kira tukang cover jea sebanranya pada mulanya. tapi lepas tak dapat nak amek gambar orang belakang dengan sempurna, tiba tiba keluar lah pulak gambar bajet ayu comel habis nie haa XD 

okayy, aku kelas counter strike 1A. setiap kali kelas aku duduk depan sekali betul betul depan lecturer 
dan jarang sangat lah bercakap dalam kelas tuu. dia bila dengan perempuan jeaa aku tunjuk perangai tapi depan lelaki siap terdiam dengan perasaan takut teramat. aku budak benz tauu tapi aku takut dengan lalki kat sini . aku pun macam pelik kenapa sebenarnyaaa. 

sebab tu dear boyfriend , tak payah risau, insyAllah saya setia . ahahaha entah boyprenn mana tahh. 
okay luahan perasaan lain kalii . sebab rasa macam panjang je kann entry kali ini. haha okay byeee