Pages

Saturday, June 20, 2015

#tityturns19

Bismillah 
Hai. Assalamualaikum. Sihat tak? Hahahha
Okay, dikesempatan yang ada nie, aku nak ucap ribuan terima kasih kepada semua yang telah hadir dah stay seterusnya memeriahkan kehidupan aku. Tidak lupa juga kepada mereka yang telah hadir dan pergi.terima.kasih.kerana.pernah.datang.memberi.saya.erti.hidup.dan.saya.hargai

Alhamdulillah!!! Im officially 19 on 4 june 2015!! Dah lama dah kan? Tapi baru nak update #sisbusy

Aku dah 19 duhhh. Semua benda berubah. Aku pun dah berubah. Hahahahahaha

Okay since aku dari tingkatan satu sampai 19 tahun nie menetap belajar dekat kawasan terpencil jea kan, maka aku pun berubah mengikut situasi. 
Disebabkan line internet kat sini tak berapa baik, aku pun melatih diri aku supaya tak berapa melekat dengan telefon. 
Aku dah le tak suka menunggu. Lepas tu bila nak balas ws korang nak kene tunggu ws connected dulu baru boleh send mesej. Memang tak lah sis nak duduk jea dekat tepi tingkap tu tunggu internet kan *dekat kolej nak cari line kene letak phone dekat tingkap*

Sebab dah biasa kat kolej malas nak balas ws orang, kat rumah pun terikut ikut. Pegang phone pun scroll ig, twitter, group ws yang borak tah hape hape, balas ws penting *tak pernah pun aku rasa ada yang penting even group family belah mak aku duk tiak tiak "ika mana ika" pun aku blue tick kan jea, nie kan pulak ws awak, sayang* 


So Reason tak balas ws korang sebab line nie accepted tak? Haha

Tapi seriously, kalau kau ada apa apa masalah, nak mintak tolong apa apa ke, serious, apa apa, just ws jea tapi mulakan lah dengan ayat "tity, nak mintak tolong" or else ayat ayat yang nampak urgent, baru aku semangat sikit nak bukak ws tu, kahkah

Lepas tu kat rumah pun aku busy kan, aku pun tak tahu apa yang busy tu, takat kalau bosan pergi pasar beli bahan, google internet nak masak apa, masak kasi adik makan lepas balik sekolah. Lepas tu bila petang tunggu ibu balik kerja lepas tu pergi dataran jasin teman ibu jog. Busy le tu kann? Kah

Banyak lagi tau yang berubah pasal aku sejak sejak umur 19 nie

Aku dah tak boleh makan mangga. Dari kecil sampai besar tu le paling favorite. Tapi skrg kalau makan jea muntah balik. Masa first time jadi centu aku relax je ingatkan biasalah perut kosong ke kan tapi nie dah 2 3 kali jadi, memang tak lah nak makan lagi. 

Tapi muntah muntah ni macam biasa dah jadi kot. Penat tau. Perit rasanya.
Nie sebab tak jaga makan kot. Biarlah, hidup jea lagi kan? Lol

Okay, aku dah tak berapa minat makan durian. Nie lagi luls. Nak bau pun sensetipp sekrang. And idk whyyyyy. 

Apa lagi eh?
Haa, aku takde perasaan duh nak tengok laki skrg. Bhahahahah 
Tapi tipu lah takde perasaan langsung kan. Kalau laki hensem sado lalu depan mata, aku pandang jugak lah. Gila kau nak lepas peluang. Rezeki kot. Luls

Bukan takde perasan. Cuma malas nak layan. 
Bukan apa menyirap duhhhh, orang duk kata playgirl lah apalah. Aku takde niat pun nak mainkan perasaan orang. Orang jea selalu mainkan perasaan aku. Luls

Bila layan lebih, ws 24/7 orang anggap lebih kawan. Bila balas cakap hai orang kata melayan. So apa kata kalau aku ubah persepsi semua. Terus tak layan langsung macam lebih baik kan? 
Bukan tak layan langsung. Aku balas je kalau orang ws tu. Tapi kalau nak layan berlarutan, memang serious, malas. 

Haha tapi serious weh, umur 19 nie, crush makin ramai. Selalu tukar tukar. Lol 
Ye ah, aku single kot. HAHA


Mata nie, melilau jea. Tapi bila minat sape sape, takat tanya kat orang lain pasal dia, simpan diam 
*tapi kalau aku minat sape sape, memang mustahillah, tak kecoh enn* 
Lepas tu stalk crush, lepas tu lepas tu, semua tu kejap jea. Nanti bila tiba tiba crush kata hai dekat wc, aku tiba tiba takde perasaan dah. Haha banyak kali dah jadi. Sampai member pun marah "kau nie dulu bukan maik bersungguh nak dia, nie dia dah tegur layanlah bongok" 
Lantas kami pun berhuhuhu 

Baru suka kot. Aku single kot HAHA normallah, minat ramai orang. Aku minat diam diam je eh. Tak sampai pun org yang aku minat tu tahu. So maksudnya tak effect pape punnnnnnnnn

Selain dari minat terhadap lelaki, minat aku turut mendalam terhadap makanan. Luls. Makanan kot. Takkan nak tolak? 
Sejak sejak aku dah boleh drive nie, makin teruk pulak makannya. Pantang ada makanan trending, terus aku mencari sahabat yang kelapangan, lantas menghidupkan enjin dan memulakan operasi tersebut. Lagi lagi bila student nie kan, ibu dan ayah pun turut memanjakan aku, aku nie, kalau duit belanja seminggu tak cukup jea, mintak ibu ayah, tu yang ada jeee duit nak ber'food hunting' tuu

Mustahillah dah banyak makan tapi tak gemuk kan?! Berat badan sekrang hampir mencecah berat badan masa form 3. Maigaddd emuknyeeeee 
Tapi peduli hape aku. Serious skrg macam tak kisah duit habis dekat makanan je ehh. As long as dapat makan, persetankan semua !!!!! Nest mission : dip n dip. Tunggu dak abang balik je nie. Ibu mana kasi aku keluar melaka dengan teman. Nak ajak ibu ayah, pulak dyorg nak layan, pergi ioi semata mata nak layan aku makan coklat. Memang tak lah !!! 
Dak abang, mungkin akan layan kot.......mungkin
Serious duhhh craving for it since a few past month

Lagi satu perangai kalau nak makan, makan jugak. Well, as u all tahu, aku gila tak boleh kalah dengan cekelat enn, jadinya, hari tu aku bersungguh gila nak ajak parents aku holiday at langkawi tau, masalanhyaa bersungguh. Pada mulanya ibu aku pun layan lah, nak cari hotel pe semua, tapi since langkawi tu dah banyak kali pergi ibu pun tanyalah aku "asal nak sangat pergi langkawi nie? Pergi tempat lain lah"

Aku pun jawab "alaaaa, nak beli coklat........" 
Lepas tu ibu pun kata tak payah pergi. Pergi kirim duit kat kawan kawan yang pergi langkawi tu tolong belikan.luls impian tak tercapai

Panjang kan cerita. Okay, hari nie aku bagitahu lah pasal birthday aku this year. Last year kan aku sambut masa first year jadi mahasiswi, so hambar lah kan. 
Tahun nie alhamdulillah. Dekat rumah yeayy !! Tahun lepas tu je sekali bukan dekat rumah. Hotak dia sedih. 

Macam tahun tahun sebelum nie, first wish mesti senior sekolah. Luls
Tahun lepas brother tu wish beberapa hari awal sebab dia nak fly somewhere. 
Lepas tu tahun nie ada brother tu wish sehari awal 
#sisterharu 

Okay untuk the real 4 june, zharif lah. Dia ws tepat 00:00 lol sanggup tunggu siut 
Lepas tu sebelum tepat 12 malam tu chuya wish sebelum dia tidur #sisterharu

Sebenarnya kan, every 4 june, kalau aku kat rumah, ayah aku selalunya akan ambil cuti. Same goes to this year ah. Ibu takde, meeting dekat putajaya

So aku and ayah had our lunchdate 
ayah memang macam tu, dia sweet sebenarnya, tapi dia tak tunjuk. masa tu dia nak g surau, dia kata.siap lah, balik kang keluar makan. macam tuuu jeee
sepatutnya masa hri kejadian, aku dengan ayah nak pergi memancing *tu bukan hobby aku sangat pun, tapi sebab mana mana ibu ayah pergi aku kerj ngikutt jea, so kira jadi favorite job jugaklah kannnn...*
memang almost every year, since ada boyfriend dulu pun, kalau hari bertuah nie, memang jadi "a day with ika" 
sebab well, anak perempuan kann... hahaha
lagipun, birthday aku jea cuti sekolah

Lepas tuuu malam tu makan malam, ada aku ibu ayah jea. Yang lain takde
Dah besar duh. Aku pun malas nak sambuut sambut nie. Nak orang wish jea lol


Memang dari kecik doh ditakdirkan berkawan dengan manusia manusia gonjol #sisredha
nie dania, budak sekolah ayat yang penuh dngn sembngat
kan? Hahahahahah

ima, roommateee kau tengok ayat dia, banyak copy paste dari ayat aku masa aku wish dia dulu hahahahahahaah jngan ingat aku tak perasan

kak tikah nie akak rumah sem 2. Tak matang tu dia tau sebenarnyaa

awin ,gambar nie masa hari graduasi sekolah, posing tu idea adik sayang awin. hahahahhaha aku gelak kau upload gambar nie

kau tengok, nie syera budak U. gonjol kaau tengok gambar nie, dia tutup keginjolan dia

hawau kan caption hafiz? Kuang ajaaa 

nie kath, awek dak bang banyak ahh caption dia #sisterharu

human flag darii faz lol masa nie a day before birthday kami berfood hunting di muar. Jauh kannn? 

ini dari instafemessssss, ellin kahkah dia suruh aku kahwin cepat sebab nak kurang carut. Dia tak tahu azam aku nak maki laki aku hari hari bila stresss

ahahahahah nie seumpah gambar masa form two. kak elis nampak tak matang gila dalam gambar. Maksud diatity budak baik sebab dia selalu teman aku bersihkan locker lepas tu nanti dia tolong makan kan makanan hahahaah rinduuuuuuuu masa zaman dulu. Nie akak senior tau masa dekat sekolah duluu

okay, nie dari atuk aku lah kann.....hikhik

kau tolong lah baca comment dari brother Bokhari Munirah tu. luls dia tu kerja dekat klinik selandar, and he still remember me. rasa macam nak gelak guling guling


eny hawau duhh. nasib aku sahabat yang bauk.  Kau kawin dulu kot. Kau lagi gatal hahahahahahah

nie si gonjol abadi. nurul abiu kannn ayatt


gambar nie masa terserempa dengan faree kat mydin mitc

nie pun  akak rumah sem 2, kak tasyaa. Dia bie tak matang gilaaaaaaa haha that"jangan tutup lampu tuuu" haha dia sanggup tunggu aku keluar pergi meeting dulu baru dia mandi tauu!! Hahaa


nie fifa, budak benz. Kau tengok dia wish pun dah tahu dia nie tak matang kannnnn

erin, budak sekolah, masa dinner aspuri


majaaa !!!! hawauuu !! sumpah gambar nie hawau

zanie banyak gambar buruk aku, aku sabar jeaaa. tunggu ehh nanti

nie dari anak tan sri ahh , akak ku sayang, nazihah jamal


NIE LAH YANG PALING SPECIAL, DARI IBU KU SAYANG, ramai kawan kawan dia yang wish, tapi sis tak mampu nak balas satu satu. sis tekan button like jea. biasalah, aku sorang jea kot anak dara, mana mana pergi mesti dengan ibu kan, gila lah kalau takde orang kenal. heheheh
tapi too bad,  masa ibu wish nie, dia tengah meeting dekat putrajaya #sissedih

gambar diambil oleh seseorang ketika kami sama sama menikmati seoul garden, iffa belanja tahu  lepas

kau tengok, tu lah comment paling win, dari sedghaaaa yang ARIFATULATIQAH tu. sis sedih tapi sis gembira, haha
Dulu senasib tapi sekarang nasib menyebelahi dia. She deserve it. Semoga cepat kahwin sis


nie meaa. kuang ajar kannn. hahaha


banyak sangat wish, ta sempat nak screen shot semua, sorry kalau ada yang terasa. yang ws, text, wc personal semua memang aku tak nak tunjuk tau, biarlah ia antara kita sahaja. hikhik. thank you semuaaa sebab sudi ingat kitaaa !!

satu kelainan yang aku buat pada tahun ini, aku tak guna langsung free call yang aku dapat !!!!!! hahahaha tak tahu dn malas nak bergayut di telefon lama 
 lagi satu, kan aku cakap crush ramai sangat, sorang jea crush aku yang wish!!!! hahahahahahahaha kesian kan?

And if youre one of people yg wish i, thats mean u mungkin someone that i crush on hahaa

yang officially crush, tak wish pun. dah beberapa tahun dah dia tak wish. sis mula mula haraplah jugak, tapi ala bisa tegal biasa kannnn.... sis redha jeaaaa. 






kau tengok muka budak belakang tu. aku tengah dinner, tiba tiba dia main acah acah dengan aku. memang paling mecceriakan jugak lah. tapi  masalahnya masa tu aku tengah selfie. tengok tengok dia dah ada dekat belakang lol
Okay semperna dah 19 tahun hidup nie, aku nak mintak maaf untuk semua salah yang aku lakukan samaada sengaja atau tidak

Pengakuan untuk tahun ini 
HAHA 
okay, untuk sesiapa sahaja, samaada korang perasan atau tak*but i know mostly dah perasan and maybe macam"hekeleh ingat hot agaknya nak main unfollow unfollow orang" 
Okay, im not just unfollowing you, aku terpaksa block and unblock korang so jadi lah aku tak follow korang, korang pun tak follow aku. 
Aku terpaksa. Daripada korang terus benci tengok apa yang aku buat better aku elakkan, lagipun aku macam nak move on, so aku terpaksa buat semua benda tu supaya aku tak payah lihat apa yang tak patut aku lihat. Aku tak kuat. Masih dalam proses luls
Okay seriously sorry. Aku cadang nanti bila aku dah kuat, aku akan start all over again. Tapi tak tahu lah bila nak kuat tu kan. doakan lah baik baik


NURUL ATIKA BINTI FAIZATUL AZREEN OFFICIALLY 19 !!

"dah tak payah update pape paal dia dekat blog, update pasal saya jea lepas nie"-'adik' lol

baiklah, rasanya sampai sini sahaja update buat kali ini, panjang kan?
alaaa aku sekrang selalu busy, tak sempat nak update, anggap jelaa update kali nie cover sekali dengan update untuk akan datang. luls

baca separuh separuh eh
thank you loveesss !!
Selamat berpuasa. Semoga puasa nyaa full !!

Sunday, June 7, 2015

kerja part time

Bismillah


Okay, hari nie aku nak happdatee pasal kisah kerja aku. And as everyone know, everytime holiday, aku mesti kerja. Kahkah. so hari nie aku nak cerita kat korang pasal kerja aku, macam mana aku dapat kerja and tengoklah apa lagi yang aku nak type.

aku tak boleh sangat duduk rumah. aku kene ada benda nak buat. boleh jea kalau nak keluar hari hari. kereta ada semua ada. tapi duit pun mesti ada enn. aku kalau takde duit je minta ibu ayah duit. memang lah dapat jea duit belanja tu, tapi taikkan hari hari nak mintakkan. tak manis. kita dah dewasa, kene fikir semua nie. hahahahahhaha luls

and aku tak suka duduk rumah. memang lah aku suka masak suka makan, tapi kau boleh fikir tak, tkkan aku 24 jam nak masak jea kan. mesti banyak masa untuk aku berfikir. korang pun boleh rasa apa yang aku fikir kaaannnn. nanti bila aku fikir aku nangis. luls


Sekarang aku dah 19. Cehh padahal baru hari nie. Okay, aku start kerja masa aku 18. After spm. Masa tu excited gilaaaaa nak kerja. Tapi ibu tak bagi siutt. tapi ahhh aku peduli hape. hahahahah, aku usaha tau carik kerja. aku jalan jalan kat mall semua. lepas tu jumpalah vacation

first.
kedai baby.
best kerja sini. hari hari hadap baju cumels cumels sambil membanyangkan masa depan. kahkah.
macam mana aku boleh kerja situ?
masa tu aku jalan jalan dengan ibu, nampak vacay kat kedai tu, aku pun tanya, ibu yang tanayakan sebenarnya. lepas tu di suruh tinggalkan number. then a few days later, orang tu call. suruh datang iv,
aku dtang pakai tshirt biasa dengan tudung hendooonn jewww.

lepas tu dia tanya aku itu ini. aku pernah tulis entry pasal nie. scroll sampai bawah lah. malas nak type
best sangat kerja sini. aku kan suka budak. tapi budak budak tu mesti bawah umur 5 tahun dan tak mengada. kalau tak, memang aku sebat ahh budak tu. everytime customer datang ea, mestilah bawaak anak kecilkan, yang bestnya aku lah yang layan budak budak tu. sebab ada lagi sorang pekerja. akak tu dah kahwin so dia lah yang layan ibu bapa sekalian. aku main kejar kejar jea dengan budak budak tu. as simple as that, gaji pun masuk.
lepas tu aku kerj 4 hari jea wehhhhhhh. sedih tak? sebab? aku ada tulis jugak. pergi scroll sana

second.
tadika.
tadika nie tadika aku masa kecik kecik dulu. aku ada story pasal sejarah tadika nie. juga dalam entry sebelu sebelum nie. macam mana aku boleh berada di sini?\
cik ima, cikgu aku masa tadika kat situ dulu, dia yang cakap kat ibu suruh cakap kat dak ika, kerja jaga budak kat sini. macam macam kenangan duhh kat sini.
macam macam jadi.

pasal budak kencing dalam seluar masa tu aku sorang jea yang ada. pernah jugak ada budak berak kecing dalam selua, tapi biasa cikgu lain yang settle kan. tapi ada sekali nie , aku sorang jea yang ada, boleh pulak budak tu kencing dalam seluar, atas tilam lak tu. eeee aku dah lah tak boleh buat benda benda macam nie, aku amek mop, bersihkan apa semua sambil berlinangan air mata. omg aku serious tak boleh duhhhh buat kerj kerja berak kencing nie.

pasal sampah tak hape semua tu aku selalu cerita kat budak budak nie dalam group wws aku. well, tity bukan penyabar sangat kannnnn.
lepas tu, aku tak suka gila minum susu. so aku tak reti nak buat susu budak. masa tu macam biasa, aku tinggal sorang. lepas tu aku kene buat susu untuk dyorg. lepas tuuu aku serious tak reti. luls.
aku pun text  Iz. i asked him how lepas tu dia ajar satu satu
"u letak susu berapa sudu, letak air panas, u bla bla bla"

lol kan tak reti buat susu? hahahahaahahhahaah terpaksa jatuhkan ego tanya member. laki pulak tuhhh.
aku duk jaga budak, ajar abc, ajar mewarna, ajar mengaji, sampailahhhh  aku nak masuk U.  bulan 5 aku berhenti.

third
cashier\
masa nie aku cuti sem. lepas tu, aku kan tak boleh duduk rumah. aku pun berusaha cari kerja. aku nak kerja tapi malas nak cari. jadinya, aku pun pergi lah mall.
kau tahu tak. dari kecik aku memang nak jadi cikgu, lepas tu aku nak sangat rasa jadi cashier.
aku pun pergilah mintak jadi cashier.
orang selalu cakap.biasa kalau cashier nie dia akan pilih yang cantik cantik hensem hensem jea. aku pun okaylah, masa mohon tu tak berharap pun. sedihhh tauuu tak cantik nie. sellau kene pinggir.

aku pergi mall tu, tanya guard mana nak mintak kerja. lepas tu guard tu tunjuk direction. so aku pun pergi lah. aku kan independent. aku bawak sijil spm apetah lagi natang. leps tu tiba tiba dapat jadi cshier sebab masa tu dyorg nak sangat cashier.

cashier punya gaji memnag banyak sikit. kau bayangkan leeee.cahshier tu department first yang bukak and last yang tutup. banyak jugak lah OT. lepas tu aku kenal dengan ramai orang

apa yang aku belajar masa jadi cashier. kalau kau cantik, kaunter kau slelau que. maksudnya ramaiiii jeeeee. tapi kalau tak cantik, kerja kau duduk jelaaaaa. hahaha

lepas tu, biasa lah kan. customer mest ingat kau kalau dia selalu datang. alaa macam macam macam jenis lee manusia kau boleh jumpa.
mujur aku nie dikurniakan sifat suka senyum. erkkk hahahaha jadinya potensi aku nak gaduh dengan customer tu kurang sikt. sebab customer pun tak sampai hati nak marah ennn.

lepas tu enn, aku nie cashier jea pun. tapi entah pahal tah. tak sampai sebulan kerja, satu mall kenal. bhahahahahaahhahaah

akak cashier lain pun duk perli "akak nie dah lebih setahun kerja, takde orang pun kenal, kau  tak sampai sebulan, semua dah kenal. ewah ewah ewah" lol kannn?
haha

entah cane tah tiba tiba boleh femes.
masa aku mula mula masuk kerja enn. ada dua orang jea 18 tahun. aku dgn sorang mamat tu. disebabkan semua tua, aku pun panggil lah dyorg akak dan abang dan bahasa kan diri "kita" acah sopan sikit, tempat orang

lepas tu, aku masuk masuk jea dah rapat dengan akak akak. so gangster sikit ahhh. hahaha tapi supervisor aku tak tahu pun Atika tu aku. so setiap kali nama atika naik, dia marah orang lain.haha kesian.

ohh, aku femes sebab, maklum lah, remaja, muda lagi pulak tu kaan , masa aku masuk tuhh, ada sorang mamat nie. dia DA. dia lee, tiba tiba nampak aku, pergi pandang pandang lepas tu kirim kirim salam. lepas tu aku puunn single kot. ahahahahahhah tak tak. masa tu aku kene jaga kaunter bahgian luar. memang takde orang pun. so dia pun dengan beraninya pergi lepak tempat aku. sebab aku bosan, aku borak jelee dengan dia. lepas tu dia ada bagi note tau, siap tinggalkan number phone. lol

lepas tu lagi lol nya dia boleh pulak tunggu aku setiap kali waktu balik. jadi workers lain yang lalu lalang pun selalu nampak dia tunggu aku. dia tu DA, femes, selalu masuk pejabat, satu mall kenal dia. apa lagi, riuh lah sekampung "si DA tu, dengan budak cashier baru, hari hari tunggu balik"

lepas tu tak sampai sebulan pun, aku pun berhenti. berakhir lah kisah kami. kahkah

4th\
 jaga kedai
kedai tu macam kedai runcit. dalam mydin. baru brhenti last week. aku cuti dua bulan, tiga minggu terakhir baru cari kerj sebb dah tak tahan duduk rumah.
aku pun, tiba tiba dapat pulak kerja

boss tu desperately nak pakai pekerja. masa tu ibu kata takpayah tapi akukesian. aku punnnnn kerja lah
boss kat situ india. tapi macam tahi sikit. semua kerja aku kene buat. ada dua pekerja sebenarnya. lagi satu india. perempuan. okay jea dia tuhhh. boss aku jea tak okay

masakan tidak, pekerja dia semua berhentiiiiiii.
dia jahat duhh.
aku cerita nie sebab nak suruh korang berhati hati.
kau bayang kan, semua supplier yang datang semua duk"ehh pekerja baru lagi" hahahahahah teruk enn.
memang best, semua supplier datang especially spplier gula-gula kapas. dia bagi aku free jea tauu. tapi dia datang seminggu sekali jea. aku kerj dua minggu. sekali jea jumpa dia. pakcik tu siap offer"awak ikut pakcik balik kedah lah. kita pergi kilang gula gula kapas" favorite duhhh benda tuhh. haha
best tauu jumpa supplier nie. semua free. hahahahaha

okay boss aku apa apa jea dia suruh aku. mungkin aku salah step, aku tertunjuk rajin pulak depan dia. habis dah semua kerja dia aku kene buat. fail fail dia pun aku yang betulkan. tahii

pekerja sebelum tu ramai berhenti sebab dia tak bagi gaji. terukkan?
dia panas baran jugak. selalu marah workers dia. masa aku kerja tuh, orang sekeliling semua pesan, nanti gaji dia tak bagi lah itu lah ini lah.

lepas tu, sebab aku nie student, aku tak lee bodoh macam dia fikir tuuu, dia dah le tak bagi aku berhenti. aku geram, masa dia call tu, aku marah dia.  masa tu aku nekad, aku nak berhenti masa tu jugak. sebab dia tak kasi aku berhenti, aku punnn text jea dia, aku last hari tu, aku amek gaji dari sales. lepas tu aku blah. dia call aku pun tak hangkat. tu jea

a few tips masa nak cari kerja.
1) selagi kau jumpa vacation, kau tinggalkan jea phone number. sebab, nama jea suruh tinggal kan number, tapi percayalah, dyorg takkan call balik. kahkah sebab tu kene banyak cari
2) masa kau iv kerja tu, jangan caap kau part time sebab mana ada orang nak cari worker sekejap jee. kalau boleh biarlee tahan lama
3) masa iv senyum, confiident, tunjukkan yang kau boleh majukan perniagaan mereka. luls sebenarnya bila senyum, kita akan lebih kelihatan menawan, jadinya, mudahlah menarik hati si interviewer tuuu
4) kenal pasti sejarah tempat kerja. jangan sampai kene tipu. taku at the end of the day, penat penat kerja, gaji tak dapat.

okay dah tu jea. sebab gua dah ngantuk.

Wednesday, June 3, 2015

semester 2 done

Bismillah

anddd yeahhh !! third sem gonna start soon !!! and alhamdulillah alhamdulillah 2nd sem's result was just... alhamdulillah. even banyak gila natang jadi, tapi aku berjaya focus study, stay up, 24/7 dekat ruang tamu dengan meja kecik, air milo every morning at 8 9, awal jugak lah kannnnnn, tinggalkan phone dalam bilik aanddd alll. hahaah

sem 1 result macam haram jadah, hilang punca hidup, masih belum move on. focus study hilang teruk. kau bayangkan, tengah study tiba tiba air mata meleleh. hahahahahahaa looser kann?

alhamdulillah sem dua okay, even banyak gila nak mateyyyyy benda jdi duhhh. balik koku nangis *member gua jea tahu* ya Allah banyak nya dugaan.
so now, i would like to story about housemates waa.


without syafiqah. dia busy jea. penat ahh.
okay first thing first, rumah aku aras tiga, kolej A. bilik b, macam biasa dengan ima. bilik A ada senior, kak tikah dgn kak tasyaa. bilik C ziqa dengan piqa. 









tengok gambar je ah, nanti bila aku free, aku cerita semua ehh. entah bila nak free tah, padahal berbulan dah cuti